Hlavní obsah

Svatby se dnes chystají s velkým předstihem, někdy i ročním

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naplánovat krásnou svatbu, aby splnila veškerá očekávání takto významné životní události, není jednoduché. Samozřejmě může být krásná svatba jen se svědky, jejíž naplánování nemusí být tak složité, mnohé rodiny si ale zakládají na velkolepé akci, a to pak vyžaduje čas. V itineráři pak hraje roli sebemenší detail. Výjimečné tak nejsou ani roční přípravy.

Foto: Profimedia.cz

Důkladné předsvatební přípravy se většinou vyplatí.

Článek

Přestože se rok zdá jako velmi dlouhá doba, někdy se ani během něj nepodaří splnit úplně vše, co si nevěsta se ženichem vymyslí. Důkladné přípravy se ale většinou vyplatí. Je-li dobrý scénář, všichni se skvěle baví a hosté, které šťastná dvojice dala dohromady jen pro tento den, najdou mnohem dříve společnou řeč.

Pokud na plánování svatby nemáte již tolik času, pak se nebojte oslovit profesionální agenturu. Ta je schopna vše zorganizovat a velkolepou svatbu v podstatě uspořádat tzv. na klíč za tři měsíce. Vždy samozřejmě záleží, jak velká přání budoucí manželé mají. Když jsou jejich nároky skromnější, svatbu lze uspořádat i za měsíc.

Velkou pomocnicí je při přípravách, ale i při samotném svatebním dni svatební koordinátorka. Mnozí partneři nechávají tuto organizaci na rodině či kamarádkách, dotyční si pak ale daný den moc neužijí. I v těchto případech se vyplácí sáhnout po profesionálce. Správná koordinátorka by měla být tichým společníkem během svatebních příprav a během svatebního dne. Měla by umět poradit, doporučit, ale i rozmluvit.

Pozor na včasné rezervování termínů

Jedna z nejdůležitějších věcí je si včas zarezervovat termín svatby. Pokud chcete mít termín v určitém dni a na konkrétním místě, pak počítejte s tím, že nejoblíbenější místa je zapotřebí rezervovat i více než rok dopředu.

Mezi nejžádanější termíny přitom patří ty červnové. V červnu ještě nebývají taková horka a zároveň je velká pravděpodobnost, že nebude zima a deštivo. Letos budou zajisté i velmi žádaná osmičková data 8. 8. 2018 a 18. 8. 2018.

Inspirace na veletrhu

Chcete-li vše zvládnout sami, pak si nenechte ujít veletrh Svatební dny 2018 v pražském hotelu Clarion Congress Hotel Prague, který probíhá právě v těchto dnech (12.–13. ledna).

Na jednom místě naleznete velkou nabídku svatebních salónů, cukrářů, fotografů, svatebních agentů, šperkařů, kosmetických značek a mnoha dalších. Velkou výhodou je možnost vyzkoušet si šaty, ochutnat dorty a zákusky, vybrat ty pravé snubní prsteny ze široké nabídky za veletržní ceny nebo se nechat nalíčit či načesat.

Reklama

Související témata:

Související články

Na svatbu i pohřeb je lépe předem šetřit

Dvě významné události v životě, svatba i pohřeb, představují pro toho, kdo obřady platí, výrazný zásah do rozpočtu. Pokud nepřistoupíte na nejzákladnější...

Výběr článků

Načítám