Hlavní obsah

Pánská přehlídka na pomezí kreativity a šílenství

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním ze základních práv civilizované společnosti je svoboda v oblékání. Na to bychom rozhodně neměli zapomínat při pohledu na fotografie z přehlídky návrháře Charlese Jeffreyho. Jeho modely jsou totiž velmi extravagantní a provokativní, ostatně podívejte se sami.

Foto: Profimedia.cz

Módní přehlídka Charlese Jeffreyho

Článek

Charles Jeffrey patří v současné době mezi nejznámější britské návrháře pánské módy. Jeho kreativita nezná mezí, s oblibou boří dávno zažité konvence módního světa. Jeho modely jsou drzé, barevné a často vynikají unikátním designem. Mnohdy opouští pánské střihové normy a používá u svých modelů například ženskou siluetu přesýpacích hodin, což působí velmi netradičně.

Stejně extravagantní jsou i jeho přehlídky. Vybírá si specifické typy modelů a neváhá jim nechat vytvořit velmi extraordinérní make-up či nasadit různobarevné kontaktní čočky.

Přestože by takovéto modely u nás nejspíše vzbudily mnoho šokovaných komentářů a možná sklidily i výsměch, ve Velké Británii mají extravaganci rádi. Ostatně příkladem je i jedna z nejúspěšnějších místních návrhářek Vivienne Westwoodová či zesnulý vizionář Alexander McQueen.

Foto: Profimedia.cz

Modely doplňoval i extravagantní make-up.

Foto: Profimedia.cz

Kombinéza podle Charlese Jeffreyho

Foto: Profimedia.cz

Inspirace dámskou siluetou

Foto: Profimedia.cz

Charles Jeffrey

Foto: Profimedia.cz

Někteří modelové museli mít i bílé kontaktní čočky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám