Hlavní obsah

Nezničitelné boty farmářky

Novinky, Linda Humlová

Původně byla tato robustní obuv určena pro muže pracující na stavbách. Až postupem času pronikla mezi běžnou veřejnost, kde si okamžitě získala oblibu. Řeč je o farmářkách - botách, které se báječně hodí do chladného počasí. Ostatně miluje je i nejedna celebrita, například zpěvačka Rihanna.

Foto: archiv firem

Farmářky v podání celebrit: zleva zpěvačka Rihanna, blogerka Bobb Parrisová, modelka Karlie Klossová

Článek

Nízké šněrovací kozačky s profilovanou podešví, takzvané workery anebo farmářky, se objevily už loni a své místo obhájily i v letošních podzimních a zimních módních kolekcích. Můžou za to právě pevné podešve a kvalitní zpracování, které farmářky pasují do kategorie nesmrtelných bot, jež vám zaručí jistou chůzi i v nepříznivém počasí.

Foto: archiv firem

Cihlové, Baťa, 1999 Kč. Světle béžové, CCC, 899 Kč. Uprostřed, Humanic, 4799 Kč. S kožíškem, Destroy, 4190 Kč. Vpravo dole, Baťa, 1999 Kč

Typickým odstínem této obuvi je pískově hnědá, letos hrají prim ale i jiné barvy, například vínová, pastelově růžová nebo šedá.

Zimní náladu navozuje i kožešinka, která tvoří podšívku některých modelů a je velmi praktická. Farmářky jsou obecně tvrdé boty a nosí se tak obvykle se silnější ponožkou. S kožíškem si ale nemusíte s výběrem ponožky dělat hlavu.

Foto: archiv firem

Fialové, Baťa, 1999 Kč. Šedé s kožíškem, CCC, 899 Kč. Růžové, Humanic, 4199 Kč. Béžové, Deichmann, 1799 Kč. Šedé, Destroy, 3690 Kč

Dodejte šmrnc svému outfitu s módními farmářkami ozvláštněnými trendy barvou, metalickými detaily či atypickým šněrováním.

Vypadají skvěle v kombinaci s úzkými kalhotami nebo džínami. Vršek pak volte podle toho, jestli chcete působit spíš elegantně, nebo sportovně. Chybu neuděláte s volným oversized kabátkem či mikinou a zatepleným křivákem.

Foto: archiv firem

Zelené, Deichmann, 999 Kč. Červené, Destroy, 3690 Kč. Vojenské, CCC, 899 Kč. Metalické, Zoot, 2599 Kč. Lesklé, Baťa, 2399 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Módní inspirace - barevné kozačky do špičky

Zapomeňte na obyčejné černé kozačky bez podpatku, které patří mezi stálice botníku většiny žen po celém světě. V módě je teď jejich pravý opak. Fantazii se...

Výběr článků

Načítám