Hlavní obsah

Kozačky nad kolena - módní trend, který jen tak nezmizí

Novinky, Linda Humlová

Vysoké kozačky nad kolena slaví svůj úspěch již několikátou sezónu a jen tak z módy nevyjdou. Jsou totiž nejen sexy, ale také elegantní. A rozhodně neplatí, že si k nim musíte obléknout jen mini sukni. Naopak, pokud si je vezmete k džínům, fantasticky vám prodlouží nohy, v kombinaci s midi sukní se nemusíte bát ani větších mrazíků.

Foto: Profimedia.cz

Kozačky nad kolena jsou sexy.

Článek

Velký podíl na trendu tzv. „over-knee boots” má známá módní značka Stuart Weitzman, která díky těmto botám proslula. Alespoň jeden pár vlastní snad všechny světoznámé modelky. Ikonickou obuv nejen v reklamní kampani nosí i slavná modelka Gisele Bündchenová.

Foto: Profimedia.cz

Ikonická kampaň s modelkou Gisele Bündchenovou.

Doména celebrit

Kozačky nad kolena mají jediné úskalí. Pokud je chcete dát celé na odiv, měla byste mít štíhlé nohy. I proto si je oblíbily právě modelky a herečky po celém světě.

Naopak výška není žádný problém. Pokud jste nižší postavy, vyberte si model na širokém či úzkém podpatku a uvidíte, že vám nohy nádherně prodlouží a vytvaruje. Vysoké ženy mohou sáhnout po modelu bez podpatku, který skvěle upozorní na jejich dlouhé nohy.

Foto: Profimedia.cz

Černé kozačky v podání celebrit. Zleva: herečka Diane Krugerová, modelka Tamara Ecclestoneová, modelka Emily Ratajkowski

Co se týče barev, klasikou jsou černé modely, které vypadají skvěle k černým džínům nebo punčochám. Pokud na vás působí moc tvrdě, můžete si vybrat model v univerzální šedé, béžové či hnědé barvě.

Foto: Profimedia.cz

Šedé a hnědé kozačky jsou jemnější alternativou černých modelů. Zleva: modelka Kelly Galeová, modelka Gigi Hadidová, modelka Bella Hadidová

Módní inspirace

Pokud se ráda vyžíváte v extravaganci nebo přímo žijete módou, můžete si vybrat i designérské kozačky, ve kterých nejspíš nikoho jiného nepotkáte. Je jen na vás, jestli se vám líbí vyšívané či různě zdobené modely, nebo raději sáhnete po neobvyklých barvách či materiálech.

Velkou dávku inspirace najdete i na streetstylových blozích, kde jsou často fotky z aktuálních módních akcí.

Foto: Profimedia.cz

Trocha extravagantní inspirace

V každé cenové kategorii

Díky aktuálnosti trendu se s kozačkami nad kolena doslova roztrhl pytel. V obchodech si tak poměrně snadno můžete vybrat model přesně podle vašich představ. Je tak jen na vás, jakou barvu kozaček si vyberete a jestli do nich chcete investovat několik stovek či desítek tisíc korun.

Foto: archiv firem

Zleva: Deichmann, 1299 Kč. Baťa, 1599 Kč. Baťa, 3999 Kč. Högl, 9999 Kč. Stuart Weitzman, 23 548 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám