Hlavní obsah

Kočka na motorce nebo zombie šašek aneb Nejšílenější dorty, na které si vzpomenete

Novinky, Nela Štefanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je mladá, talentovaná a dokáže vyrobit jakýkoli dort, na který si vzpomenete. Lucie Velechovská se rozhodla vložit svou veškerou kreativitu do kuchyně, kde každý den vytváří téměř umělecká díla. Figurky na jejích dortech dokážou fascinovat i nahánět strach.

Nejšílenější dorty, na které si vzpomenete Video: Novinky

 
Článek

„Po škole jsem nemohla najít práci v oboru, který jsem studovala, což bylo propagační výtvarnictví. Vždycky mě bavilo péct, tak jsem začala zkoušet dorty. Poté jsem viděla americký seriál Báječné dorty a řekla jsem si, že to vyzkouším. Hodně mě to chytlo a udělala jsem si díky tomu nástavbu na cukrařinu, abych měla výuční list a mohla se tomu věnovat,“ řekla Novinkám cukrářka Lucie.

Foto: Lucie Velechovská

Dekorace dortů probíhá technikou airbrush.

Každý dort, který Lucie vyndá z trouby, je originál. Ať už se jedná o svatební dort, který vyjadřuje charakter a záliby novomanželů, nebo narozeninový, na kterém je fotbalista, Malý princ nebo třeba kočka na motorce.

„Nápady mi většinou přicházejí samy. Většinou mi zákazník řekne jen téma dortu a nechává mi volnou ruku k tvoření,“ pokračovala Lucie.

Foto: Lucie Velechovská

Lucie dokáže vyrobit jakýkoliv dort podle přání zákazníka.

Dorty jsou z větší části ze smetany nebo šlehačky, figurky, které poté tvoří pomyslnou třešničku na dortu, jsou z fondánu, který si Lucie nechává dovážet z Itálie.

Své dorty poté závěrečně dekoruje airbrushem, což je vzduchový štětec, který se mimo jiné používá třeba v autodílnách nebo v tetovacích studiích.

Foto: Lucie Velechovská

„Týdně upeču kolem deseti dortů. Víc se toho nedá dělat, protože jsem na to sama, vše si sama vyrábím, takže větší počet bych už asi nezvládla,“ dodala cukrářka.

Cena dortu se odvíjí od gramáže a náročnosti zpracování dortu. Obvykle začíná na 2 000 Kč.

Foto: Lucie Velechovská, Novinky

Lucie dokáže upéct cokoliv

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám