Hlavní obsah

Zuzana Kubíčková, mistryně dráždivé elegance

Novinky, Linda Humlová

Dráždivost versus elegance - pro někoho oxymóron (protimluv), který nedává smysl. Pro návrhářku Zuzanu Kubíčkovou je to ovšem dokonalá souhra a stavební kámen, na kterém postavila svou nejnovější kolekci. Všechny modely jako by vypadly z tajného prvorepublikového nočního podniku, kterého budete chtít být součástí.

Foto: Karel Losenický

Atmosféra kolekce podzim/zima 2017

Článek

Uličky pražských Vinohrad jsou domovem spousty nově vznikajících bister, restaurací a kaváren. Nabízejí toho ale mnohem víc. Jen pár kroků od náměstí Jiřího z Poděbrad se nachází showroom a dílna návrhářky Zuzany Kubíčkové. Možná ji tak při nakupování na místních trzích potkáte. Poznáte ji podle krásných bot, na které si potrpí, a vy je ještě dlouho nebudete moci pustit z hlavy.

Absolventka UMPRUM (Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze) má na svém kontě několik ocenění včetně titulu Módní designér roku a je jednou z nejvýznamnějších postav české módy. Její modely jsou ženské, provokativní a vyčnívají kvalitním zpracováním se smyslem pro detail.

Důkazem je i kolekce na nadcházející období podzim/zima 2017, jejíž příběh je zasazen do červeného přítmí novobarokního sálu Boccaccio, za první republiky dobře utajovaného nočního podniku, kde se pomocí intimních styků mezi vládní elitou utvářela evropská a světová politika. Těšíte se?

Foto: Karel Losenický

Image fotka

Dekadence z vyšších sfér 

Metresy a vyzvědačky, známé filmové herečky, zpěvačky a dámy z nejvyšších společenských tříd, které oplývaly nejen půvabem, ale také rafinovaností, důmyslností a originalitou. Právě ty inspirovaly Zuzanu Kubíčkovou k lehce dráždivé zimní kolekci s večerní atmosférou a nádechem šantánu.

Foto: Archiv Zuzany Kubíčkové

Přehlídka Zuzany Kubíčkové

Kolekce pracuje s klasickými atributy večerních slavnostních oděvů, precizní krejčovinou a propracovanými detaily, perlovou výšivkou, třpytivými broušenými kamínky, kožešinou a peřím.

Zároveň se objevuje pro návrhářku charakteristický negližé styl, z materiálů pak vlna, sukno a flauš.

Foto: Archiv Zuzany Kubíčkové

Přehlídka Zuzany Kubíčkové

Nejvýraznějším prvkem celé kolekce je ale hravost kontrastů, která je patrná na první pohled. Na jedné straně nekompromisní kožený korzet, frivolně působící průhledný tylový top, na straně druhé pevně dané střihy klasických kabátů a vlněných kostýmků. Zuzana Kubíčková zkrátka ráda porušuje pravidla, hrany zavedených stylů obrušuje s lehkostí.

Ozdoba šatníku 

Specifické designérské kousky nejsou pro každého. ´Stylová´ zákaznice se bude nejspíše o módu zajímat, bude toužit po exkluzivním návrhu i kvalitě a v neposlední řadě bude mít dostatek prostředků, které hodlá investovat do svého šatníku.

Hledáte nový přírůstek, který by zdobil váš šatník, nebo se jen ráda kocháte módními perličkami z rukou českých návrhářů? Vybrali jsme pro vás kousky od Zuzany Kubíčkové, které nesmí uniknout vašim očím.

Zimní období si žádá věci, ve kterých nám bude teplo. To skvěle splňuje prošívaný top, který navíc krásně obepne a zdůrazní dámské křivky. Celoživotní investicí je pak nepřehlédnutelný kabát, který se stane vaším poznávacím znamením. Extravagantnější povahy si mohou vybrat z kolekce kukel.

Foto: Archiv Zuzany Kubíčkové

Tylová kukla s výšivkou 4 000 Kč, Prošívaný top 11 000 Kč, Sukně z vyšívané látky 11 200 Kč. Kabát 37 500,-Kč.

Pokud máme vybrat pouze jeden kousek (i když je to opravdu velmi těžké), pak volíme body s výšivkami. Právě inspirace luxusním spodním prádlem je pro tvorbu návrhářky příznačná. Dalším klíčovým kouskem je pak klasická koženková sukně a vlněné sako.

Foto: Archiv Zuzany Kubíčkové

Tylové body s aplikacemi, info o ceně na vyžádání, Koženková sukně 8 000 Kč, Vlněné sako 17 400 Kč.

Luxusní dojem v každé dobré společnosti vyvoláte, pokud si obléknete temně modrý vlněný komplet s ručně našívanými perlami, nebo v nestárnoucích šatech střižených do tvaru písmene A. Pro dotvoření prvorepublikového looku se zahalte do kabátu z umělé kožešiny.

Foto: Archiv Zuzany Kubíčkové

Vlněné kalhoty 12 000 Kč. Vlněný top s perličkami 12 800 Kč. Vlněné šaty 18 300 Kč. Kožešinový kabát 40 200 Kč.

Ženám, které se nebojí vyčnívat, doporučujeme až eroticky působící komplet koženkového spodního prádla a tylových minišatů nebo sukně. Jedná se o extravagantní obdobu slavnostnějšího oblečení, které se hodí na módní události nebo právě nadcházející Mercedes-Benz Prague Fashion Week.

Foto: Archiv Zuzany Kubíčkové

Šaty mini 14 700 Kč, Korzetový top s kosticemi 12 000 Kč. Koženkové kalhotky 2000 Kč. Tylová vyšívaná sukně 15 800 Kč.

A co si plánuje pořídit na zimu Zuzana Kubíčková? „Sukni z vyšívaného sametu a vlněné šaty v midi délce,“ říká.

Foto: Archiv Zuzany Kubíčkové

Zuzana Kubíčková s Karolínou Kurkovou (oblečená v modelu od Zuzany Kubíčkové)

Pět Nej podle Zuzany Kubíčkové
Nejnošenější kousek? Lakovaná kabelka (Mansur Gavriel)
Nejoblíbenější trend? Boty na hranatém podpatku z černobílé kostkované látky a brýle „cat eye” se zrcadlovým efektem
Nejlepší relax? Wellness
Největší rozmar? Pomalá rána
Nejkrásnější moment kariéry? Poslední přehlídka

Reklama

Výběr článků

Načítám