Hlavní obsah

Všechny odstíny modré aneb Barva, která vládne letním měsícům

Novinky, Jana Elfmarková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tyrkys křišťálově čistého moře, blankyt oblohy bez mráčku, kobalt námořnické modři ošlehané větrem oceánu nebo podmanivá temnota hluboké noční oblohy. Všechny tyto odstíny modré barvy vám zaručí ten nejdokonalejší letní styling.

Foto: Archiv firmy

Temný odstín modré je sice nadčasový, aktuálně ale patří k nežhavějším módním hitům (Lindex).

Článek

Nemusíte řídit jachtu ani se plavit na zaoceánském parníku, dokonce ani sedět pod hvězdnou noční oblohou, stačí, když modrou vlnou zahrnete svůj aktuální šatník. Modrá totiž létu neuvěřitelně sluší. Její tóny nás právě obklopují na každém kroku, a chcete-li si léto opravdu užít, nemůžete pestrost barevné palety všemožných odstínů modré ve svém šatníku vynechat. Nosí se totiž úplně všechny.

Začít můžete romantickými a něžnými pudrovými tóny baby blue a kouřovými akcenty v blankytných odstínech. Skvěle se vyjímají na krajkových kouscích a sluší i odlehčeným materiálům, jako je hedvábí nebo satén.

Vzdušné barvy průzračného letního povětří ale naleznete i na doplňcích. Těm dodávají velmi ženský vzhled a okouzlí především romantické duše toužící po křehkém, éterickém vzhledu.

Foto: archív firem

Modrá

Toužíte-li po uhlazeném klasickém vzhledu, který ale nebude postrádat živelný náboj, sáhněte po odstínech, jako je kobalt, námořnická, či královská modrá. Tyto odstíny patří k výraznějším, jejich přímočarost a šťavnatost přitahuje pozornost, navíc se skvěle kombinují s neutrálními nadčasovými tóny.

Modely těchto barev nemusí hýřit střihovou kreativitou, klidně si vystačí s minimalistickými tvary, i přesto budou nepřehlédnutelné. Dobře je doplňují zlaté i stříbrné kovové prvky.

Foto: archív firem

modrá

Velmi výrazným, přesto ale nadmíru elegantním tónem je temná modř a její lomené odstíny. Skvěle podtrhuje pohodlné letní šaty z lehoučkých materiálů, stejně jako sportovně laděné tenisky nebo drobnější doplňky.

Vyzdvihne i ženské střihy ozdobené mašlemi, klasicky a stylově upoutá na těžších materiálech, jako je samet nebo imitace semiše, které temně modré dodají měkkost a podtrhnou její hloubku.

Foto: archív firem

Modrá

Hledáte vyloženě letní odstín modré? Vsaďte na tyrkysovou. Jako by se v ní odrážely křišťálové vody omývající sluncem zalité písečné pláže nebo hloubka opečovávaných bazénů ve špičkových hotelových resortech, a doslova tak navozují dovolenkovou atmosféru. Jak jinak než na všemožných typech plavek a plážových doplňků.

Stejně tak ale dovedou proměnit v letní nutnost i klasicky střižené kalhoty s vysokým pasem. Zkuste je doplnit hitem v podobě zkráceného topu a stanete se nekorunovanou královnou letních ulic. Méně odvážným přijdou vhod alespoň azurové doplňky.

Foto: archív firem

modrá

Samostatně vypadají všechny odstíny modré dokonale, jejich vzájemné kombinování ale umí ještě rozšířit variabilitu vaší garderoby. Pohrajte si s modely tón v tónu a nešetřete kreativitou, odvaha se nosí a aktuální trendy nám nabízejí opravdu široké pole působnosti. A když zainvestujete do klasických odstínů a střihů, vydrží vám modrý kousek i v nadcházejících sezónách.

Začít můžete třeba u horních dílů. Jednoduchý tmavý top může být základem denního outfitu s širokou rozevlátou sukní, nebo večírkovým hitem, doplníte-li jej kalhotami úzkého skinny střihu a jehlovými podpatky.

Váš šatník se neobejde ani bez oversized košile, ideálně v bledě modrých tónech. Můžete ji nosit jako pohodlné a vzdušné šaty, stačí ji jen doplnit páskem, v chladnějších dnech se stane skvělou partnerkou k džínám.

Foto: archív firem

modrá

Kancelářský look se také neobejde bez modrých tónů. Volte výraznější barvy a střídmé střihy bez extravagantních prvků, které se dobře kombinují s neutrálními kancelářskými kousky.

Blůza s širokými manžetami vynikne jak v kalhotovém kostýmu, tak s pouzdrovou sukní v ideální délce.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám