Hlavní obsah

Sonny a Cher – kamarádství, které přerostlo v lásku

Právo, Andrea Zunová

Nebyla to láska na první pohled ani na věky věků. Vydrželi spolu „jen“ třináct let, přesto jejich vztah prožívaly milióny lidí spolu s nimi. Asi se ale měli potkat. Každopádně se dá říci, že v roce 1962, kdy se Cher a Sonny Bono setkali poprvé, to na žádnou lásku nevypadalo.

Foto: Profimedia.cz

Sonny a Cher

Článek

Když se poprvé potkali, bylo Cher 16 let, Sonny byl o jedenáct let starší. Na Sonnyho, muzikanta a skladatele italského původu, určitě zapůsobila zvláštní a zajímavá holka, které v žilách proudila po matce evropsko-indiánská a po otci arménská krev.

Cher po letech vzpomínala, že jí na první pohled Sonny přišel jako docela ošklivý podivín.

Před kamerou se s nimi objevil například Michael Jackson nebo tenkrát ještě herec Ronald Reagan

Nicméně začali se přátelit, Cher Sonnymu pomáhala s doprovodnými vokály, a když se rozvedl a nabídl jí podnájem, začala u něj i bydlet. Postupně jejich kamarádství přerostlo v lásku, kterou v roce 1964 zpečetili svatbou. To bylo Cher osmnáct let.

Sonny a Cher

Cher má nenapodobitelnou barvu hlasu, což Sonnyho nenechalo v klidu.

Chtěl ji podporovat v sólové kariéře zpěvačky, ale Cher trpěla velkou trémou. Protože chtěl, aby se její talent prosadil, rozhodl se, že budou vystupovat jako pěvecké duo Sonny & Cher.

Zpěvačka se později svěřila, že ji nervozita opouštěla, když zpívala se Sonnym. „Zpívala jsem lidem skrze něj.“

Hned jejich první hit I Got You Babe se stal naprostým trhákem, kterého se prodalo přes milión kusů. Byl tak úspěšný, že dokonce sesadil Beatles z vrcholu britské hitparády. Angličtí teenageři začali napodobovat módní extravagantní styl oblékání Cher, nosili pruhované kalhoty, kožešinové vesty, barvili si načerno vlasy, které si rovnali. V roce 2003 pak jejich hit zařadil časopis Rolling Stone mezi 500 nejlepších písní všech dob.

Sonny & Cher
Salvatore Phillip „Sonny“ Bono (1935–1998)
Cherilyn Sarkisian – Cher (1946)
Společný vztah: 1962–1975
Dcera Chastity: 1968 – (v roce 2010 podstoupila změnu pohlaví a jmenuje se Chaz)

Jejich pracovní úspěchy pokračovaly. Začali spolu vystupovat ve své televizní show, kde nejen zpívali a komentovali různé události, ale zvali si i hosty, mnohdy velmi zvučných jmen. Před kamerou se s nimi objevil například Michael Jackson nebo tenkrát ještě herec Ronald Reagan. Každý týden je na obrazovce sledovalo více než 30 miliónů diváků.

I v osobním životě se jim zprvu dařilo, narodila se jim dcera Chastity a byli šťastní. Ne však nadlouho. Tím, že se jejich pracovní život skvěle rozjel a byli úspěšní, točil se i jejich soukromý život především kolem něj. Když náhodou zbyl nějaký čas, místo aby jej Sonny věnoval rodině, trávil jej s milenkami. Cher měla pocit, že ji život v manželství dusí. Byl to začátek konce. Rozvedli se v roce 1975 a tím skončila i jejich spolupráce.

Foto: Profimedia.cz

Cher s dcerou v roce 1984

I když se na ni po letech pokusili navázat, z předešlého úspěchu už zbyl jen závan. Úplně naposledy spolu vystoupili v show Davida Lettermana v roce 1987 a tam si po letech za velkých ovací publika zazpívali I Got You Babe.

Hvězda a politik

Cher se kromě zpívání začala věnovat i herectví a stala se z ní velká hvězda. Na svém kontě má řadu filmů a několik ocenění. Oscara za film Pod vlivem úplňku (1988), Zlaté glóby za tentýž film a také za snímek Silkwoodová (1984). Určitě stojí za připomenutí její role ve filmech Podezřelý, Čarodějky z Eastwicku, Mořské panny, Čaj s Mussolinim nebo v jednom z posledních – ve Varieté.

Sonny vyměnil showbyznys za politiku. Vstoupil do ní poté, co zažil velkou frustraci z byrokracie, když si chtěl v Palm Springs otevřít restauraci. Kandidoval ve volbách a měl takovou podporu, že se stal starostou Palm Springs. Později pak kongresmanem.

V lednu 1998 si vyrazil na lyže, narazil hlavou do stromu a zranění podlehl. Bylo mu 62 let. Jeho čtvrtá manželka poprosila Cher, aby promluvila na pohřbu. Ta neodmítla.

„Tohle je zřejmě ta nejdůležitější věc, jakou jsem kdy ve svém životě udělala… Když jsem byla mladá, byla v časopise Reader’s Digest rubrika, která se jmenovala ‚Nejpozoruhodnější člověk, kterého jsem kdy potkal‘. Pro mě je tím člověkem Sonny Bono. Bez ohledu na to, jak dlouho budu žít a koho ještě v životě potkám. Tím člověkem pro mě bude vždycky jenom Sonny,“ rozloučila se s mužem svého života Cher.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám