Hlavní obsah

Svůdník Warren Beatty skončil v náruči Annette Beningové

Právo, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdo jejich vztahu nedával šanci na dobu delší než pár měsíců. Od známého svůdníka a přelétavce se čekalo, že svému životnímu stylu zůstane věrný. Jaké bylo pro všechny překvapení, když se Warren Beatty, herecká legenda, oženil s herečkou Annette Beningovou. A světe div se, jsou spolu stále, letos už 24 let.

Foto: Profimedia.cz

Annette Beningová a Warren Beatty

Článek

Proč jejich sňatek všechny tak udivil? Warren Beatty měl totiž nejen v Hollywoodu pověst největšího lamače ženských srdcí.

Charismatický fešák byl a je hercem, ale také režisérem a producentem. Nebyl žádnou hereckou rychlokvaškou, která se proslavila jen díky líbivé tváři. Herectví a režii vystudoval.

Sbírky cen i žen

Na svém kontě má celou řadu zajímavých rolí stejně tak jako producentských a režisérských počinů. Nespočet nominací na prestižní filmová ocenění proměnil několikrát.

Oscara získal za nejlepší režii filmu Rudí v roce 1981, Zlaté glóby pak v hereckých i nehereckých kategoriích, za filmy Nebe může počkat (1979, nejlepší herec) a Rudí (1982, nejlepší režie). Nezapomenutelný je jistě pro mnoho z nás jako gangster ze slavného filmu Bonnie a Clyde (1968), kde se objevil vedle krásné Faye Dunawayové.

S rodinou a manželstvím jsem si dal na čas možná i proto, že jsem měl strach z jisté pomíjivosti vztahů.
Warren Beatty

Stejně jako ceny sbíral i ženy. Jeho milenkami byly takové hvězdy jako herečky Natalie Woodová, Joan Collinsová, Liv Ullmanová, Brigitte Bardotová, Diane Keatonová, Isabelle Roselliniová, Goldie Hawnová, Cher, ze zpěvaček pak například Madonna a z modelek Elle Macphersonová.

Foto: Profimedia.cz

Ve filmu Bonnie a Clyde (1968) Warren Beatty po boku krásné Faye Dunawayové

S krásnou Julie Christieovou žil šest let a prý uvažovali o svatbě. Nikdy k ní ale nedošlo. Před lety prohlásil Warren Beatty v reakci na dotaz, proč si nevzal žádnou ze svých slavných přítelkyň: „To, že chcete láhev mléka, přece ještě neznamená, že musíte kupovat celou krávu.“ Žádná zkrátka neměla šanci ulovit ho nastálo.

Osudový Bugsy

O tom byl zřejmě přesvědčen i Warren, přesto se prý nechal slyšet, že nejvyšší míru vzrušení mu přináší monogamní vztah. Ten však přišel až po jeho padesátce. V roce 1991 se rozhodl natočit gangsterku Bugsy. Film nejen spoluprodukoval, ale hrál v něm i hlavní roli. A hledal k sobě hereckou partnerku.

Do restaurace pozval o 21 let mladší Annette Beningovou, chtěl si prý otestovat, zda se k němu typově hodí. Annette později řekla, že ji tenkrát ani nenapadlo, že by mohlo jít o něco většího.

„Přemýšlela jsem jen o práci.“ Zato Warren měl jasno: „Od první chvíle jsem věděl, že je to ta pravá!“

Foto: Profimedia.cz

Film Bugsy byl pro Annette a Warrena osudový

Každopádně jejich první schůzka skončila poněkud jinak, než u svůdníka Warrena bývalo zvykem. Přesto, že mu nepodlehla, pro roli si ji vybral a v průběhu natáčení se do sebe zamilovali. Annette zase tak dlouho neodolávala, protože už v lednu 1992 se jim narodilo první dítě.

Dva měsíce po jeho narození se rozhodli svůj vztah posvětit. Pro Warrena to byla první svatba, pro Annette druhá. Dokonale ji utajili a veřejně ji ohlásili až týden po obřadu. „S rodinou a manželstvím jsem si dal na čas možná i proto, že jsem měl strach z jisté pomíjivosti vztahů,“ vysvětloval Warren, který se poprvé oženil v 54 letech.

Minulost nedá pokoj

Podle všeho setkání s Annette bylo pro Warrena opravdu osudové. Vedle ní už žádná neměla šanci. A Warrenovi nedělalo žádný problém zavřít dveře za svou pověstí největšího hollywoodského proutníka. S Annette tvoří šťastný pár, který vychovává své čtyři děti.

Ovšem bouřlivá minulost se jen tak za hlavu hodit nedala. V roce 2010 napsal jistý Peter Biskind životopis Warrena Beattyho, kde uvedl, že herec spal s 12 775 ženami. To číslo je naprosto neuvěřitelné. I pro Warrena, který to společně se svými právníky popřel.

„Přemýšlejte o tom. To by nejen znamenalo, že to bylo více lidí za den, nýbrž že jsem s nikým nespal opakovaně,“ řekl herec pro magazín AARP s tím, že to prostě není pravda.

Foto: Profimedia.cz

Annette a Warren se svými čtyřmi dětmi v roce 2004

Když se to totiž propočítá, se sexem by musel začít už v šestnácti letech. Warren však měl první milostnou zkušenost až jako devatenáctiletý mladík.

Navíc by se až do roku 2010, kdy kniha vyšla, musel ročně vyspat s 225 ženami. A to se mu také nelíbí. Protože ať si kdo chce, co chce myslí a píše, on tvrdí, že je věrný své Annette, kterou si za ženu vzal v roce 1992.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám