Hlavní obsah

Módní nezbytnosti, bez kterých se na pláži neobejdete

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto je tady. Ačkoliv se počasí příliš neustálilo a rtutě teploměrů létají nahoru a dolů, doba příprav letních dovolených je i tak v plném proudu. Co určitě nezapomenout zabalit do kufru?

Foto: Profimedia.cz

Na pláž nestačí jen obléknout plavky.

Článek

Velkou nezbytností, která by neměla chybět v žádném kufru, jsou jednoznačně plavky. Pokud máte v plánu nachytat co nejvíce bronzu, volte praktické modely bez ramínek. V jednoduchosti je krása, říká se, proto v případě, že nemusíte zdobnost, příliš nekombinujte barvy.

Stačí černé dvoudílné plavky, baleríny i brýle, které jsou v případě agresivních slunečních paprsků na ochranu zraku nezbytnou samozřejmostí.

Krémy s ochranným faktorem zabalte do plážové tašky společně s lahví s vodou a ručníkem. Vlasy zavažte do uzlu a poletující prameny zkroťte praktickou čelenkou.

Foto: Archiv firem

Brýle, F&F, 209 Kč. Baleríny, Crocs, 899 Kč. Plavky horní díl H&M, 399 Kč. Dolní Reserved, info o ceně v obchodě. Čelenka do vlasů, New Yorker, 109 Kč. Kimono, Takko, 449 Kč. Kabelka, H&M, 399 Kč.

Letní must have: pončo

Co je jasným letním must have? Rozhodně to jsou letní ponča a tuniky na všechny způsoby. Pokud se chystáte do dovolenkových destinací, kde rtutě teploměrů atakují i čtyřicítky, lepšího společníka do veder neseženete.

Takový kousek můžete využít na více způsobů. Přes den jako přehoz přes ramena k moři, večer přepásat úzkým páskem a obléknout například s krátkým topem k džínovým šortkám.

Foto: Archiv firem

1. Bonprix, 399 Kč. 2. Bonprix, 499 Kč. 3. Esprit, 1699 Kč. 4. Esprit, 1499 Kč.

Plážový mix bez pravidel

Trápí vás výrazné ženské křivky a bikiny jsou pro vás tabu? Sežeňte si koupací šaty! Vypadají stylově i žensky zároveň. Volte k nim černý slamák s širokou krempou a vzorovaný šátek přes ramena. U vzorů klidně zůstaňte, plážová móda nemá přísná pravidla.

Vezměte velkou kabelu a na druhé rameno zavěste cestovní deku. Opálenou pokožku ještě více zvýrazníte sandálky z metalické kůže.

Foto: Archiv firem

koupací šaty, Bonprix, 799 Kč. KOžené sandály, Bonprix, 549 Kč. Pončo, New Yorker, 499 Kč. Klobouk a kabelka, Mark&Spencer, info o ceně v obchodě. Cestovní deka, Roxy, 1350 Kč.

Další plážové kousky

Co se týče plážové módy, můžete vybírat z nepřeberného množství stylů, barev, i kousků. Vyzkoušet můžete jemné a lehké kalhoty z šátkoviny, orientální vypasované šaty, anebo obléknout černou klasiku z konfekce.

Velmi dobře vypadají světlé tunikové šaty s výšivkami, anebo v pase na uzel nedbale uvázaný sarong.

Foto: Archiv firem

1. Bonprix, 499 Kč. 2. Bonprix, 749 Kč. 3. Takko, 349 Kč. 4. Esprit, 1999 Kč. 5. H&M, 179 Kč.

Hra s kontrasty

Pokud se dobře a rychle opalujete do bronzova, pak by vaší pozornosti neměly uniknout velmi moderní neonové plavky. Upoutáte pozornost nejen díky barvě, která bude na opálené pokožce ještě více vynikat, ale také velmi rafinovaným sexy střihem. K plavkám laďte i boty a kabelku.

Všeho moc škodí, proto  místo barevného sarongu nebo tuniky zvolte obyčejné bílé bavlněné šaty s dlouhými rukávy. I zde platí příjemný a výrazný kontrast s opálením. Nezapomeňte na ochranu hlavy v podobě velkého slamáku a na klasické sluneční brýle.

Foto: Archiv firem

Tunika, H&M, 899 Kč. Žabky, Baťa, 399 Kč. Plavky, Reserved, info o ceně v obchodě. Klobouk, F&F, 329 Kč. Brýle, New Yorker, 219 Kč. Taška, Bonprix, 479 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám