Hlavní obsah

Krátké topy nad pupík jsou opět v kurzu

Novinky, Eva Dvořáková

Jedním z dalších vracejících se trendů typických pro 90. léta, kdy byla obnažená bříška vidět téměř na každém kroku, jsou krátké topy, takzvané crop topy. Jejich úspornost ocení ženy hlavně v létě, především v horkých dnech. Kombinování tohoto kousku ale vyžaduje špetku soudnosti i smysl pro detail. V opačném případě může celek působit lascivně a nevkusně.

Foto: Profimedia.cz

Krátké topy se hodí k áčkovým sukním, džínovině i elegantním splývavým střihům.

Článek

Nejčastěji se nosí k teniskám

Zřejmě nejčastěji jsou topy v ulicích vidět v oblíbené kombinaci s denimem. A téměř bez výjimky jde o kalhoty nebo šortky se zvýšeným pasem. Tento typ kalhot totiž zabrání tomu, aby z bokových variací „vykukovala” madla lásky nebo nepříliš zpevněné bříško. A co víc, taková kombinace zkrátka a dobře vypadá skvěle. V závislosti na délce topu nemusí být odhalené kůže tolik a celek tak působí rafinovaně.

Zkombinujte krátké triko s džínami s prošoupanými koleny, oblíbenými teniskami a moderním bomberem. K sportovnímu outfitu se více než kabelka hodí batoh.

Foto: Archiv firem

Batoh, Matt&Nat, 3370 Kč. Bomber, Alchymi, Zoot, 1499 Kč. Crop top, H&M, 249 Kč. Tenisky, Nike Air Max. Kalhoty s vyšším pasem Hailys, Zoot, 899 Kč.

Další varianty kombinací s kalhotami

Nemusíte se nutně řídit jen tím, že se tento typ svršku hodí pouze a jen k denimu. Vyzkoušet můžete i nejrůznější druhy a barvy kalhot, od tmavé přes šedou. Velmi štíhlé dámy mohou vyzkoušet také bokové modely s rozšířenými nohavicemi.

Pro ženy s výraznějšími křivkami se stylisticky nejvíce hodí doplnit volnější svršek širokými, tzv. palazzo kalhotami.

Foto: Archiv firem

1. Top New Yorker, 139 Kč. Kalhoty Topshop, info o ceně v obchodě. 2. Top F&F 379 Kč. Kalhoty Zara, 899 Kč. 3. Top H&M, 199 Kč, kalhoty mango, 699 Kč. 4. Top Marks&Spencer, info o ceně v obchodě, kalhoty Mango, 899 Kč.

Odhalená elegance

Elegantně s crop topem do společnosti. Ano, proč ne. K tomuto účelu skvěle poslouží elegantní pouzdrová sukně po kolena a jednoduchý zkrácený top na silnější ramínka s krajkovanou bundičkou. Doplňky laďte, stejně jako celý zbytek outfitu, do zemitých barev.

Foto: Archiv firem

Sandály, F&F, 629 Kč. Bomber s krajkou, Zara, 1299 Kč. Top, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Kabelka, C&A, 398 Kč. Sukně s vyšším pasem, Topshop, info o ceně v obchodě.

Kombinujte se střihy do ”A”

A jak dál? Crop topy vypadají skvěle, pokud jsou doplněny o áčkové střihy sukní. Proto si vezměte na pomoc dlouhé romantické sukně po kolena, ale i krátké, sportovní modely.

Foto: Archiv firem

1. Top New Yorker, 299 Kč, sukně Zara 899 Kč. 2. Top Only Zoot 469 Kč, sukně Adidas Originals 1899 Kč. 3. Top H&M, 299 Kč, sukně New Yorker, 499 Kč. 4. Top H&M, 399 Kč, sukně Apricot, Zoot 1029 Kč.

Alternativa šatů a sukní

Pokud vás unavuje do společnosti vyrážet stále v minisukních a šatech, jistě si zamilujete volné, úzce střižené kalhoty. Ke kombinaci s nimi, jak už bylo napsáno, krátké topy přímo vybízejí. Zkuste kombinaci svislých pruhů společně s romantickým tílkem doplnit ještě o výrazný peříčkový šperk do dekoltu.

Dlouhé pončo s třásněmi se bude hodit na chladnější noci. Jestliže si chcete maximálně užívat pohodlí, vyměňte jehlové podpatky za moderní zavazovací sandálky.

Foto: Archiv firem

Pončo, Lindex, 799 Kč. Boty, F&F, 499 Kč. Náhrdelník, Lindex, 499 Kč. Krátký top, H&M, 299 Kč. Kalhoty, F&F, 599 Kč.

Pozor na dominantní prvky

Ve svém volném čase unosíte krátký top také se šortkami. Aby celek nepůsobil příliš vyzývavě, nekombinujte kontrastní kousky, spíše svou fantazii, co se týče barev, držte při zemi. Pokud už ale chcete nosit výrazné barvy či potisky, vždy dbejte na to, aby dominantní ze dvou kousků byl jen jeden.

Bláznivé kombinace mohou v případě krátkých topů působit lascivně a nevkusně. Proto volte méně barevnou, klasickou alternativu.

Foto: Archiv firem

1. Top H&M, 399 Kč, šortky H&M, 499 Kč. 2. Top H&M, 399 Kč, šortky New Yorker, 399 Kč. 3. Top F&F, 529 Kč, šortky, Mango 699 Kč. 4. Top H&M, 949 Kč, šortky New Yorker, 399 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám