Hlavní obsah

Líčení může ubrat i pár let

Novinky, Eva Dvořáková

Nevíte, co udělat s obsahem své kosmetické taštičky a jak vylepšit a inovovat zajetou make-up rutinu? Zkuste nejnovější tipy a triky, díky kterým si můžete vzhledově ubrat dokonce i pár let.

Foto: Profimedia.cz

Základ je podle odborníků přidat třpytivé stíny, linky směřující vzhůru, ale také tolik oblíbené rozjasňování, které vyčaruje mladistvější vzhled a svěže vypadající pleť.

Článek

Oči

Nenechte se módně zmýlit, rozhodně nejde o to mít retro linky á la kočičí oči. „Sice se tento typ linek také vytahuje směrem od víčka nahoru, ale jen lehce. Ve finále si tento způsob líčení klade za cíl, aby oko vypadalo, že je opticky větší, pozvednutější.“

Jak na to: Držte víčko napnuté, linku veďte podél horní linie řas. Zastavte ji až těsně před koncem oka.

„Přirozená linie oka směřuje dolů a v některých případech to může mít vliv i na vzhled ženy, může vypadat unaveně. Proto naveďte linku na konci oka směrem nahoru,“ radí vizážistka.

Foto: Archiv firem

1. Oční linky ve fixu, Avon Super Extend, 199 Kč. 2. Jumbo tužka na oči ve fixu, Oriflame The One, 129 Kč. 3. Praktické linky s úzkým štětcem, H&M, 179 Kč. 4. Matující linky, Dermacol Matt Black, 99 Kč.

Dávejte si ale pozor, abyste to s linkou nepřehnaly a nevytvořily místo sofistikovaného looku retro pin up linku. Pokud chcete oko opticky zvětšit, při aplikaci řasenky se vyhněte dolním řasám. Podle vizážistky tak oči vypadají jasnější, otevřenější a tím i celý obličej mladistvěji a svěže.

Víčka

Zlaté stíny nejsou jen letní záležitostí, naopak. Na jaře jde o dokonalou kamufláž zarudlého víčka.

„Žlutý podklad zamaskuje zarudnutí, zatímco třpytky rozjasní celou oblast očí,“ říká vizážistka Jenny Patikinsová pro health.com.

Foto: Archiv firem

1. Stíny na oči v jumbo tužce, Lindex, 199 Kč. 2. Paletka očních stínů a tužek na oči, pretty Easy Eye PaletteClinique, 1570 Kč. 3. Krémové oční stíny Oriflame Very Me, 89 Kč. 4. Pěnové oční stíny se shimmerem, Dermacol Moon Touch, 119 Kč.

Klíčem k úspěchu je ovšem správné umístění. „Aplikujte stín těsně podél horní linie řas, rozetřete štětcem směrem vzhůru do ztracena,“ doporučuje odbornice.

Rty

Už žádná zvýrazňovací růžová, nebo snad elektricky fialová. Letos na jaře bude podle odbornice nejvíce trendy pouze zvýraznění přirozené barvy rtů.

„Tím mám na mysli teplé růžové tóny.“

Nejlichotivěji vypadají na rtech nikoliv tmavě fialové až černé odstíny, ale tlumené, nude odstíny s nádechem do přirozených červených barev. Jak vybrat tu správnou rtěnku?

Foto: Archiv firem

1. Lesk, Lindex, 129 Kč. 2. Tekutá matná rtěnka, Oriflame, 199 Kč. 3. Tělová hydratující rtěnka, H&M, 299 Kč. 4. Rtěnka v tubě s aplikátorem, H&M, 249 Kč. 5. Třpytivá hydratační rtěnka, Avon, 239 Kč.

Řiďte se podle vnitřní barvy rtů. Pokud chcete rty opticky zvětšit, na orámování použijte tělovou tužku a dokončete barvou s krémovou texturou matného vzhledu.

Strobing

Strobing je nová technika líčení, která se dá přeložit jako rozjasňování. Jak na něj? Na tvář naneste make-up a na místech, která chcete rozjasnit, aplikujte rozjasňovač či bronzer.

Ten nanášejte podle toho, kam přirozeně dopadá světlo (nos, horní ret, brada, lícní kosti, oblast pod obočním a nad ním).

„Odraz ve tváři vytvoří iluzi hladší, zdravější a mladistvější pleti.“

Foto: Archiv firem

1. Rozjasňující perly na tvář, Avon, 449 Kč. 2. Rozjasňovač Make-up Revolution, 149 Kč. 3. Rozjasňující paletka s fialovým nádechem, Dermacol, 199 Kč. 4. Tuhé multilíčidlo s perletí, Dermacol, 79 Kč. 5. Rozjasňující tyčinka, Avon, 199 Kč.

Pokud vám nevyhovuje sypký rozjasňovač, vyzkoušejte produkt v tubě, který do pleti nejlépe vpracujete houbičkou na make-up. Pro dokonalý a dlouho držící účinek zafixujte minerálním pudrem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám