Hlavní obsah

Róby z letošního udílení Oscarů

Novinky, Eva Dvořáková

Udělování filmových Oscarů je jedna z nejsledovanějších akcí roku. A to nejen díky ocenění, ale i fascinující přehlídce rób, které slavné ženy vynášejí na červený koberec. I letos se bylo na co dívat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Celebrity předvedly své róby na červeném koberciVideo: Reuters

 
Článek

Spíše než černá vládly andělsky bílá, pastelové tóny i výrazné odstíny. Éterická kráska Rooney Mara oblékla bílou krajkovou róbu značky Givenchy s průstřihem na břiše. Její porcelánové pleti a vzezření novodobé Popelky slušel i výrazný make-up v podobě tmavě vínové rtěnky a ostře vyčesaného drdolu.

Olivia Wildeová nechala přihlížejícím opravdu jen malý prostor pro představivost. Svými šaty z dílny Valentino Haute Couture s plisovanou sukní rozhodně zaujala. Antickou róbu doplnila malým perlovým psaníčkem a blyštivým obojkem okolo krku. Z vlasů jí kadeřníci spletli velmi atraktivní, nízko posazený drdol vytvořený z francouzského copánku.

Lady Gaga vyměnila šaty za kalhoty a udělala dobře. Svou volbou patřila mezi hvězdy večera. Šikovně a vznešeně řešený overal s vlečkou od Brandona Maxwella jí doopravdy slušel a katapultoval ji mezi nejlépe oblečené persony slavnostní události.

Foto: Profimedia.cz

V adnělky bílé vyrazila Rooney Mara, Olivia Wildeová, Lady Gaga.

Že risk je zisk, zjistila Cate Blanchetová, jež propadla šatům Armani Privé v mentolově zelené barvě mořské pěny. Výjimečné byly nejen hlubokým, do V střiženým dekoltem, ale i řadou něžných květin, kterými byly posety.

Šestačtyřicetiletá herečka předvedla také nový, kratší účes a báječnou postavu. Ačkoliv někteří módní kritici pranýřovali právě přílišnou zdobnost, podle nás patřila rozhodně mezi nejlépe oblečené dámy večera.

Květinami posetý dekolt vynesla i Kate Bosworthová. Odhalená ramena a perfektní, precizně padnoucí střih herečce velmi slušely. Diamantové doplňky jen podpořily dojem, že se herečka možná inspirovala stylem femme fatale Grace Kellyové.

Bohužel, ač je majitelkou dokonalé postavy, Heidi Klumové nepomohlo ani to. Její jemně fialová róba s extravagantním výstřihem a jedním balonovým rukávem byla označena jako jedno z největších módních faux pas večera.

Foto: Profimedia.cz

KCate Blanchet, Kate Bosworth a Heidi Klum zvolily pastelové tóny.

Herečka známá z nového dílu Star Wars, Daisy Ridleyová, zvolila velmi jednoduchou minimalistickou róbu posetou flitry, stejně jako její slavnější kolegyně Naomi Wattsová. Ta jen místo klasické stříbrné oblékla šaty v barevné kombinaci tmavě modré s červenou.

Britská herečka s dívčím obličejem, Lily Coleová, svým zjevem příliš nenadchla. Nikomu snad ani nevadila kombinace zlaté se stříbrnou, ani podoba šatů se staniolem, jako spíše nelichotivý a nepadnoucí střih, do kterého oblékla své štíhlé tělo.

Foto: Profimedia.cz

Lesk a třpyt. Daisy Ridleyová, Lily Coleová, Naomi Wattsová.

Těhotná manželka muzikanta Johna Legenda, Chrissy Teigenová, oblékla nádherné šaty Marchessa tělové barvy poseté rudými výšivkami v podobě květin. Nádhernou vlečku jí na červeném koberci čechral její manžel osobně. Modelka, jež má svého prvního potomka přivést na svět už letos na jaře, zaujala nejen šaty, ale i diamantovými šperky v hodnotě několika desítek miliónů dolarů.

Své bříško už nemohla skrýt ani herečka Emily Bluntová, jež zvolila méně nápadnou, světle růžovou róbu s krátkou vlečkou. Šaty v barvě baby pink zdobily jemné našité kamínky, které se opět promítly ve volbě šperků i doplňku v podobě psaníčka.

Jako maturantka bohužel působila oscarová herečka Alicia Vikanderová. Ta byla kritizována především za nepříliš slavnostní volbu róby, která podle mnohých patří spíše na maturitní ples než na udílení Oscarů.

Svým velmi dětským vzhledem tuto módní výtku i podpořila. Ačkoliv její róba patří mezi ty méně podařené, stále se herečce nedá upřít obrovský půvab, ale i talent, díky kterému si vysloužila zlatou sošku za vedlejší ženský herecký výkon ve filmu Dánská dívka.

Foto: Profimedia.cz

Chrissy Teigenová, Emily Bluntová, Alicia Vikanderová.

Velkou pozornost si zasloužila Rachel McAdamsová, která upoutala nejen nejdelší vlečkou večera, ale i dramatickými průstřihy. Stejným způsobem se odvázala i Charlize Theronová. Ta oblékla výrazně červenou róbu s hlubokým výstřihem značky Dior, kterou vpředu ozdobila výrazným diamantovým náhrdelníkem.

Velmi sexy šaty byly i ty, které oblékla Margot Robbie. Róba značky Tom Ford měla imitovat hadí kůži a doplňoval ji i efektivní hluboký výstřih. Co celkový dojem trochu kazilo, bylo malé černé psaníčko s dlouhým střapcem, které v konečném vzezření působilo trochu jako pěst na oko.

Foto: Profimedia.cz

Rachel McAdamsová, Charlize Theronová, Margot Robbie.

Oceněná herečka v hlavní roli, Brie Larsonová, udělala dobře, když kývla na šaty značky Gucci, zdobené třpytivým páskem. Více šperků nebylo potřeba, proto stačily jemné perlové náušnice a vlasy romanticky stažené dozadu.

Mužskou pozornost jistě dráždila i Jennifer Lawrencová, která zvolila šaty s tělovým živůtkem zdobené krajkou. Šaty vzešly z dílny Dior Haute Couture. Model, který neurazí ani nenadchne.

Výherkyně zlaté sošky z minulého roku, Julianne Mooreová, nemohla na červeném koberci více zazářit. To, že může být hvězdou i v pětapadesáti letech, potvrdila šaty značky Chanel s třpytivými ramínky a perfektními doplňky.

Foto: Profimedia.cz

Brie Larsonová, Jennifer Lawrencová, Julianne Mooreová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám