Hlavní obsah

Nechte rozkvést svůj šatník aneb Květinové kousky jako předzvěst jara

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Retro, ethno a styl 70. let se opět dostávají do módy. A s nimi i květinové vzory, které jsou v kurzu na počátku téměř každého roku. Jde totiž o symbolickou předzvěst jara. Pravdou ale zůstává, že rozkvetlý kousek může z obyčejného outfitu vytvořit celek, na který je radost pohledět.

Foto: Archiv návrhářky

Oživte svůj šatník pomocí květinových kousků. Crop maxi svetr, 1990 Kč, kolová sukně, 2450 Kč, obojí Elisha

Článek

Rozkvetlý svršek

Jarní kabátky se nesou v pastelových odstínech. Trendy je jemná růžová, fialková, mentolová i barva pomněnek. Čím ale rozhodně nikdy neuděláte chybu, je svršek se vzorem.

V tomto případě elegantní kabátek s úzkým střihem, na kterém najdeme převážně motivy rozkvetlých květin. Laďte s dalšími typicky jarními barvami. Zkuste jednoduchou volnější halenku do půli stehen a růžové psaníčko. Oranžová si s růžovou velmi rozumí.

Co se týče obuvi a doplňků, černou nechte doma. Pro tento případ se dobře hodí nízké kozačky v moderní úpravě, s dřevěným podpatkem ve světle hnědé kožence či kůži.

Foto: Archiv firem

Psaníčko, MAtt&Nat, ifno o ceně na webu Urbanlux. Nízké kozačky na podpatku, Mango, 749 Kč. Dlouhá oranžová halenka, Pietro Filipi Fashion Arena, 597 Kč. Variabilní kabát s květinovým motivem, Sophistic by Veronika, 9150 Kč.

Módní smeč

U barevných svršků ještě chvíli zůstaneme. Pokud mezi vaše oblíbené šaty patří ty dívčího „skater” střihu, sáhněte místo fádních jednobarevných variant po šatech bez rukávů v temně modré barvě s kontrastními kvítky. Místy se vyskytující oranžovou podpořte úžasným oranžovým koženým křivákem. Ani zde není místo pro černé doplňky, i když ani to by nebyl módní hřích.

Dohrajte módní hru do konce a jako eso vytáhněte kvalitní světle šedou kabelu z telecí kůže a dolaďte třpytivými, ledově stříbrnými teniskami.

Foto: Archiv firem

Kabelka z telecí kůže, DKNY, 8030 Kč. Tenisky, H&M, 899 Kč. Šaty Closet, Zoot, 1299 Kč. Kožená bunda Sophistic by Veronika, 12 499 Kč.

Sofistikovaná květina

V případě kancelářského stylu, kde jsou pouzdrové sukně a podpatky téměř nutností, je květinová aplikace nejen stylovým, ale i vzrušujícím oživením. Volte upnutou pouzdrovou sukni v délce pod kolena a laďte například s kvalitním, pevným tílkem černé barvy, nebo velmi úzkou košilí či body.

Rozhodně se nebojte kombinace se sáčkem vojenského stylu. Přísnost outfitu rozbijte semišovými lodičkami, které barvou i stylem ladí k sukni. Měňavé náušnice celek výrazně podtrhnou.

Foto: Archiv firem

Lodičky, Aldo, 2399 Kč. Náušnice, Preciosa, 1045 Kč. Jezdecký blejzr, Orsay, 2130 Kč. Pouzdrová sukně, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Hra se střihy

Tento outfit je pro opravdové milovnice stylu a módní gurmány. Nadčasová halena s neobvyklým detailem v podobě pásku v pase bezvadně ladí k ethno kalhotám. Majitelky objemnějšího poprsí by místo tohoto složitého topu měly spíše volit klasickou bílou košili. Ani černou ale určitě chybu neudělají.

Jak dál? Kalhoty s širokými nohavicemi jsou výrazným prvkem samy o sobě, proto netřeba dalších doplňků. Co se ale skvěle hodí, je nadčasový, kvalitně střižený oversized kabát se dvěma knoflíky v nádherné lila barvě. Dámy nižšího vzrůstu by měly volit podpatky, dlouhánky si jistě vystačí s obyčejnými balerínkami.

Foto: Archiv firem

Halenka s páskem, Lindex, 999 Kč. Baleríny, CCC, 399 Kč. Maxi kabát, Elisha, 7970 Kč. Kalhoty s květinovým vzorem, Esprit, 1699 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám