Hlavní obsah

Doplňky na večírek laďte s rozumem, hlubokých výstřihů se vyvarujte

Novinky, Eva Dvořáková

Plesová, večírková i klubová sezóna je v plném proudu. Pokud si lámete hlavu s tím, co na sebe, tak vězte, že staré koktejlky budou vypadat luxusně, pokud je vyšperkujete o správně sladěné psaníčko, krásný šperk a páskové lodičky. Základem je ale umírněnost. A to i co se týče délek sukní, výstřihů a rozparků.

Foto: Profimedia.cz

Vděčným doplňkem jsou velké náušnice z bižuterie.

Článek

Pokud vás čeká slavnostnější akce, firemní drink, nebo jakýkoliv jiný večírek, nevhodné jsou hluboké výstřihy, vyzývavé rozparky do půli stehen, ale i mini šaty.

Máte-li šaty, volte délku alespoň do půli stehen. Rozhodně také nesmíte zapomenout na boty na podpatku. Jestliže vám ale zdravotní důvody vysokou obuv nedovolují, vsaďte na ploché baleríny, nebo velmi moderní mokasíny.

I levná bižuterie může vypadat luxusně

Co se týče barev doplňků, hlavním cílem by mělo být, aby celek vypadal co nejvíce přirozeně, a šperk nepůsobil jako pěst na oko. V praxi to ale neznamená, že vše, co je z bižuterie, musí zákonitě působit lacině, naopak. I s levnými šperky se dá udělat spousta parády.

Pokud máte jednobarevné šaty, můžete si dovolit experimentovat se složitostí i objemností náušnic, dokonce i s barvami. Jestliže máte složitější, extravagantnější model, držte se při kombinování doplňků spíše při zemi. Volte průhledné krystaly, broušené sklo, střapce, nebo imitaci polodrahokamů, zlata či stříbra.

Foto: Archiv firem

1. Lindex, 200 Kč. 2. H&M, 249 Kč. 3. Karen Millen, info o ceně v obchodě. 4. H&M, 249 Kč. 5. Topshop, info o ceně v obchodě. 6. Topshop, info o ceně v obchodě. 7. Topshop, info o ceně v obchodě.

Nechte vyniknout šperk

Pokud jsou vaší velkou vášní výrazné náhrdelníky, a ve šperkovnici se vám jich „zabydlelo” hned několik, nemusíte nad stylingem nijak dlouho váhat. Postačí malý tip. Aby šperk co nejvíce vynikl, vždy volte kombinaci takovou, aby byl v celé své kráse na obnaženém dekoltu.

Jestliže máte šaty s malým kulatým výstřihem, sáhněte po pleteném náhrdelníku, který těsně obepíná krk. Jestliže vsadíte na větší, odvážnější výstřih, ozdobte dekolt výrazným, kaskádovitým šperkem.

Foto: Archiv firem

1. Lindex, 399 Kč. 2. s.Oliver, 799 Kč. 3. s.Oliver, 999 Kč. 4. Bonprix, 299 Kč. 5. Orsay, info o ceně v obchodě. 6. Bonprix, 349 Kč. 7. Orsay, info o ceně v obchodě.

Extravagantní psaníčka

Prvkem, který báječně ozvláštní každé šaty, je nezapomenutelná kabelka. Extravaganci se meze nekladou, proto se nebojte zakoupit výraznější malé psaníčko. Právě na tomto doplňku můžete projevit svoji kreativitu, a koupit si takový vzor či úpravu, kterou byste si v běžném životě normálně nezvolila, nebo na to neměla přinejmenším odvahu. Volte flitry, blyštivé kameny, zvířecí potisky, prošívání, střapce nebo bláznivé barvy.

Vždy ale vezměte v potaz ostatní doplňky. Kabelka by se nikdy neměla přebíjet s botami a naopak. Pokud tedy volíte obyčejné lodičky v neutrální barvě, můžete si dovolit extravagantní kabelku.

Foto: Archiv firem

1. Silvian Heach, Aswear, 1299 Kč. 2. Bonrpix, 629 Kč. 3. Karen Millen, info o ceně v obchodě. 4. CCC, 399 Kč. 5. s.Oliver, 999 Kč. 6. Gino Rossi, Anwear, 3699 Kč. 7. s.Oliver, 999 Kč.

Čím více kůže, tím lépe

Černým lodičkám dávno odzvonilo. A pokud už mají tmavou barvu, většinou je zdobí jiný výrazný detail. Nebojte se černo zlaté kombinace, avšak dejte si pozor, aby se v outfitu „nepřebíjelo” zbytečně mnoho zlaté a celek nepůsobil příliš lacině. Raději ji jemně zopakujte v podobě prstenu nebo menších náušnic.

Co se týče největších trendů plesové i večírkové sezóny, rozhodně je nutné zmínit otevřené páskové lodičky.  Ačkoliv je na jejich nošení v lednu zima, pokud jde o honosnou akci, která se koná pouze ve vnitřních prostorech, můžete si je s sebou vzít na přezutí, anebo v nich přeběhnout z taxíku.

Obecně u obuvi platí, čím více odhalené kůže, tím lépe. Volte proto boty na podpatku se zajímavými pásky přes nárt, s vykrojením na bocích, anebo kotníkové, třpytkami poseté boty.

Foto: Archiv firem

1. Bonprix, 549 Kč. 2. Aldo, 1999 Kč. 3. Aldo, 2599 Kč. 4. Salamander, info o ceně v obchodě. 5. Salamander, info o ceně v obchodě. 6. Aldo, 1999 Kč. 7. Karen Millen, info o ceně v obchodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám