Hlavní obsah

Channing Tatum: Získat tělo zkušeného striptéra nebylo zadarmo

Právo, Jana Rovenská

Potom, co se pětatřicetiletý Channing Tatum představil už podruhé v komedii Bez kalhot jako špičkový striptér Magic Mike s nádherně vypracovaným tělem, stal se z něho idol fyzické krásy.

Foto: Profimedia.cz

V letní oddychové komedii Bez kalhot XXL (druhý zprava)

Článek

„Nikdy jsme si nemysleli, že by mohl mít první film Bez kalhot takový úspěch,“ říká na úvod scenárista Rid Carolin.

„Byl o rozloučení se světem striptýzu, zřeknutí se jistých narcistických vlastností, které člověka nutí, aby se od takového světa distancoval. Na druhou stranu lidé přijali hlavní postavy, jejich tancování a všichni se začali ptát: Co bude s pokračováním? A tak jsme přidali, opět to stálo hlavně na Channingovi,“ prozrazuje.

Děj Bez kalhot XXL navazuje na první snímek tři roky poté, kdy Mike ukončil svou úspěšnou kariéru striptéra a i zbývající členové striptérské skupiny Králové Tampy se rozhodli skončit, udělat tlustou čáru za minulostí.

Chtějí to ale udělat po svém - společně s hlavní hvězdou Magickým Mikem vstoupit do světel reflektorů v závěrečném dechberoucím představení.

Na tvrdý trénink je zvyklý, horší to bylo s jídlem

Získat tělo, které ženy líčí jako neodolatelné, nebylo ani pro tak zkušeného striptéra a tanečníka zadarmo. Channing na tuto roli trénoval celé měsíce tři hodiny denně a držel přísnou bezlepkovou dietu. K tomu přidal intenzivní trénink v tancování i s celou skupinou.

Makat na sobě musím pořád, takže to beru. O lásku ale v žádném případě nepřicházím, mám ji doma.

„Na fyzický trénink jsem zvyklý, drsnější to bylo s jídlem. Já totiž strašně rád jím. Na oblíbenou pizzu a pivo jsem ale musel na dlouho zapomenout. Teď už je to O.K. Trenér mi sice ani teď, abych nevyšel ze cviku, neodpustí třicetiminutový trénink denně, ale už si smím dát libové kuře, mléčné výrobky i ovoce a zeleninu,“ dodává s úlevou.

Na otázku, jaké je to natáčet před tak obrovským davem, Channing odpovídá: „Ono to vždycky vypadá jako dobrý nápad, ale jen do té doby, než musíš opravdu vylézt na jeviště v tangách. Každý večer bylo svlékání tou nejméně oblíbenou částí natáčení. Prostě tam vylezete, strhnete ze sebe kalhoty a stojíte tam jenom v tangách. Nezáleží na tom, jaký k tomu máte důvod nebo jestli jste pohodář. V takovou chvíli prostě v pohodě nejste. Jo, holky jásají a povzbuzují vás, ale zároveň se taky trochu smějí. A to už není nic příjemného,“ svěřuje se Channing a dodá:

„V XXL ti kluci se mnou jedou na poslední turné a vy víte, že nakonec budou všichni stát v rozpacích na jevišti a na sobě budou mít jen tanga. Ale děláte to kvůli těm klukům - a o tom ten film je.“

Začínal v romantických filmech

Dnes už si málokdo populárního rodáka z Alabamy, který si, než začal hrát, vydělával jako model, tanečník a striptér, vybaví z jeho prvních romantických filmů. Právě v těch naprosto exceloval, ty ovlivnily jeho budoucí kariéru.

V roce 2006 to byly hned dvě romantické komedie, Super náhrdelník a Let’s Dance, čtyři roky nato válečné romantické drama Milý Johne a v roce 2012 opět vynikající romantické drama Navždy spolu.

Po prvním snímku Bez kalhot (2012) se už stylizuje především do rolí policistů i jinak drsných chlapů v akčních velkofilmech, jako byl například Útok na Bílý dům, thrillerová sci-fi G. I. Joe, loňský thriller Hon na lišku či akční sci-fi Jupiter vychází, kde si zahrál geneticky upraveného bývalého armádního lovce.

Spolupráce s Tarantinem

Dnes už je Channing v centru pozornosti těch nejznámějších režisérů. Ještě letos se objeví v drsném westernu Quentina Tarantina The Hateful Eight a pro bratry Coenovy točí komedii Hail, Ceasar! (2016). Hraje v ní herce z muzikálu roku 1940.

„Je to náročné. Musel jsem se naučit stepovat. Při barové scéně tančím s dvanácti námořníky. Tanec je akrobatický step kombinovaný se swingem a končí saltem, což byla i pro mě výzva a hlavně to nebylo v tangách,“ prozrazuje se smíchem herec, který má letos role ještě ve dvou akčních sci-fi Gambit a X-Men: Apocalypse.

„No, ani se nedivím nabídkám, které mi v posledních letech přicházejí. Na to, abych hrál zamilované mladíky, jsem už nejspíš moc starý a s tak vypracovaným tělem se režisérům hodím spíš na siláky či jinak fyzicky náročné role. Navíc makat na sobě musím pořád, takže to beru. O lásku ale v žádném případě nepřicházím, mám ji doma,“ říká milující otec dvouleté dcery Everly, kterou má s herečkou a tanečnicí Jennou.

Víte, že…

Vzhledem k diagnostikované dyslexii nevynikal ve školním studiu, zato byl jednička ve sportech, zejména v kopané, americkém fotbalu, baseballu. Jako dospělý zvládl na výbornou bojová umění Kung Fu a Gor-Chor Kung Fu.

Jeho rodina žila na americkém jihu po mnoho generací od roku 1700. Má anglické, skotsko-irské i německé předky a do určité míry i něco z původních Američanů.

Manželé právě prodali dům na Hollywood Hills a pořídili si nový na Beverly Hills a také ranč ve městě Ojai v kalifornském údolí. Právě tam chce spokojený Channing ve volném čase pobývat s rodinou a farmařit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám