Hlavní obsah

Retro trend, který byl ostudou, se stává módním hitem

Novinky, ema

V poslední době se trendem stávají věci, o kterých by si to kdysi nikdo ani nepomyslel. Gumové boty, které se dříve nosily do vody, vysoké seprané džíny do pasu, takzvané „mrkváče”, bílé tenisky, kšiltovky a kulaté brýle lenonky. Posledním letním trendem jsou boty, konkrétně sandále, které módní kritici a stylisté nazývají „dad sandals”, v překladu tedy tátovy sandále.

Foto: Profimedia.cz

Ve své kolekci na jaro a léto 2015 sandále uvedla i značka Antipodium.

Článek

Trend „fugly” (fabulously ugly, v překladu víc než ošklivých) bot není žádnou novinkou. Už loni v létě se na ulicích i módních molech objevovaly letní boty, které spíše než romanticky, něžně a žensky vypadaly jako ortopedické sandále se zvlněnou vložkou a masivní bílou platformou.

Bibby Sowrayová pro fashion.telegraph.co.uk píše, že už si lidé pomalu zvykají na to, že nové fashion trendy jdou většinou ruku v ruce s pohodlím a snoubí se v nich funkčnost a komfort.

V roce 2014 vládly fashion světu nepochybně zdravotnické boty značky Birkenstock, které do své nabídky zařadily moderní a funkční obuv, která nabízí pohodlí i v rušný pracovní den. V roce 2015 se ale trend opět posunuje trochu dál.

Jde o boty, které byly kdysi terčem posměchu, mají suchý zip, mnoho lidí je stále nosí s ponožkami a obvykle se vyznačují třemi pásky (jeden přes prsty, kolem kotníku a jeden po vnější straně nohy). Také se objevují kousky z koženky či kůže s proplétáním na nártu. Zkrátka obuvní varianty, které se nosily několik generací zpátky.

Foto: Asos

Nošení sandálů už nebude ostudou, právě naopak.

Tento trend se dostal i na přehlídková mola. Uvedl jej například britský návrhář Christopher Raeburn, který se spojil se značkou Gola.

Luxusní značka Burberry pak ozvláštnila sandále veselými barvami. A jak už to tak v moderním světě bývá, nepříliš lichotivého trendu se chytili hlavně módní blogeři. Jejich styly kopíruje mnoho fanoušků a tento trend dále rozšiřují do všeobecného povědomí.

Foto: Urban Outfitters

Sandály takzvaně po tatínkovi se nabízejí hned v několika variantách a dokonce i na podpatku.

Kdysi módní outsider se dostal na výsluní už minulý rok, ale teprve letos si užívá maximální pozornosti. Prodejci jsou nadšení, že je opět zájem o kvalitní, časem ověřené a hodnotné značky, protože mladí lidé začínají nakupovat u obchodníků, kteří takové sandále nabízejí už po několik generací.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám