Hlavní obsah

Boris Becker modeling své dceři dlouho zakazoval, nakonec ale couvl

Právo, Vladimír Plesník

Každý, kdo alespoň na chvilku nakoukl do lákavého, avšak neúprosného světa módy, to potvrdí: modelka, jež otevírá přehlídku, má našlápnuto k tomu stát se hvězdou večera. A pokud ji zdobí nepřehlédnutelně zrzavé lokny, je jí něžných čtrnáct a je dcerou tenisové legendy, není co řešit.

Foto: Profimedia.cz

Anna Jermakovová

Článek

Anna Jermakovová (14) vykročila při letošním Týdnu módy v Berlíně na předváděcí molo se suverénností vyrážející dech. Kamery, blesky fotoaparátů i smartphonů, pozornost více či méně přejících diváků ji nezneklidňovaly, právě naopak. Jako kdyby ji ještě víc povzbuzovaly.

Na svou premiéru si dívka s mírami 85 – 62 – 90 oblékla flitrované šaty německé značky Riani, nazula si střevíčky s vysokými podpatky a jako doprovod zvolila obrovského plyšového pudla Gassiho. A přestože nezahajovala závěrečné defilé, přišla pozdravit publikum ruku v ruce s návrhářem kolekce Ulrichem Schulzem (39).

Jen pár okamžiků poté zveřejnil Boris Becker (47), nejmladší vítěz Wimbledonu v dějinách turnaje a tenisový idol tehdejší mladé generace, na Instagramu fotografie debutující Anny s popiskem „Krásná mladá dáma!“.

A to není málo. Becker totiž nejprve nestál o dceru, pak ani o její kariéru modelky.

Počali ji na schodišti

Anna byla počata nikoli v komoře pro úklid, jak uváděla média, ale přímo na schodišti vyhlášené japonské restaurace Nob v Londýně.

Psal se červenec 1999, německý tenisový génius odehrál poslední zápas ve Wimbledonu a opil se. Jeho setkání s Angelou Jermakovovou (48), ruskou servírkou a modelkou s černošskými kořeny, dospělo po několikaminutovém rozhovoru k vášnivému vyvrcholení.

„Nevím, jestli by toaleta byla vhodnějším místem, ale faktem zůstává, že se to seběhlo přímo na schodech mezi pánskými a dámskými toaletami. Takže žádná místnost se smetáky a kýbly v tom nevystupuje,“ svěřil se o deset let později moderátoru Piersi Morganovci v pořadu Lifestories britské televize ITV.

Foto: Profimedia.cz

Boris Becker se k dceři zpočátku neznal. Pak si vymohl střídavou péči.

„Moc jsem pil a ztratil jsem hlavu. Dneska říkám naštěstí, jinak bych neměl dceru. Čím jsem starší, tím silněji pociťuji toto štěstí,“ rozpovídal se předloni v týdeníku Bunte.

Přiznává, že takový postoj považoval v prvních letech „poté“ za nepředstavitelný.

„Pořád jsem se ptal sám sebe: jak k tomu mohlo dojít? Byl jsem s tou ženou jedinkrát a ona otěhotněla. Jiné dvojice chodí celé roky od lékaře k lékaři, nechávají se dokonce uměle oplodnit, přesto to neklapne. Musel to být osud, narodil se človíček a dneska bych nechtěl bez Anny být ani minutu,“ vysvětlil muž přezdívaný pro svůj dělový servis Bum-Bum Boris.

Zpráva z faxu

Úlet s Angelou ho stál manželství. Přišel v době, kdy manželka, herečka a návrhářka Barbara Feltusová (48) čekala jejich druhého syna. Rozvedli se, což Borise stálo podle listu Daily Mail asi dvacet miliónů liber (756 mil. korun).

Tenisový král se k dceři, o jejímž narození se dozvěděl z faxu, zpočátku neznal. A to navzdory tomu, že se mu Anna podobala jako vejce vejci. Kapituloval teprve, když Anna sfoukla na narozeninovém dortu druhou svíčku a testy otcovství oficiálně potvrdily to, co celý svět rozpoznal na první pohled.

V roce 2007 po šestihodinové bitvě si Becker u londýnského soudu vymohl střídavou péči. Tehdy Angele vyčítal, že vidí jen slávu a že pro Annu chladnokrevně plánuje kariéru modelky nebo herečky. Právně si dokonce vymohl zákaz modelingu – ovšem s výjimkami.

Není všechno zlato, co se třpytí

Taťka Boris tedy nakonec couvl. Anna žije v Londýně, chodí do soukromé školy. „Mamince udělám radost, když mi to jde ve škole. Jenom proto mohu na molo,“ vysvětlila Anna.

Mnozí varují předtím, že lesk branže navenek a vidina celosvětové popularity mohou příliš ctižádostivým matkám zaslepit oči.

„Myslím, že do toho skočila po hlavě příliš brzy. Své dceři bych to nedovolila,“ přiznala se německá herečka a exmodelka Natascha Ochsenknechtová (50).

„To, jak zrádný dokáže být život dětských superhvězdiček, dokládají namátkou jména dvou Američanek – herečky Lindsay Lohanové a zpěvačky Britney Spearsové. Není to tak dávno, co jí ležel svět u nohou. Pohádkové příběhy se zvrtly na nepřetržitý řetězec afér, drog, pokusů o návrat, soudů, odvykacích kúr, rozbitých vztahů. Stojí za to vyslat dceru předčasně pod světla ramp?“ ptal se Bunte.

Anna z Berlína odletěla do Londýna. Škola volá. „Pro mě není modeling povolání a dlouho nebude. Beru ho pouze za sen a skvělou šanci,“ dodala.

Její matka to ovšem vidí jinak. Dceři už najala manažera, který ji nabízel několika agenturám. Anna už podepsala první reklamní smlouvu.

Boris Becker se dlouho a vytrvale pokoušel zabránit takové budoucnosti. Teď už to vzdal.

Láskyplně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám