Hlavní obsah

První dojem je při seznamování důležitý

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udělat dobrý dojem na někoho nového je nedílnou součástí života. Potýkáme se s tím v zaměstnání, při seznamování s novými kamarády i v partnerských vztazích. Kdo chce poznat skutečnou povahu „nového” člověka, na první dojem ne vždy dá. Někdy ale špatný první krok dokáže vývoj jakéhokoli vztahu do budoucna dost ztížit. Je lepší se tak snažit zaujmout hned na začátku.

Foto: Profimedia.cz

Špatný první dojem většinou k vysněnému vztahu nevede.

Článek

Zaměříme-li se specificky na partnerské vztahy, chtějí bezpochyby obě pohlaví zapůsobit co nejlépe. I při velkém snažení a dlouhých přípravách, jak by asi ideálně mělo vše probíhat, se ale může jednoduše stát, že to prostě nedopadne valně.

A to třeba jen kvůli onomu špatnému prvnímu dojmu. Protože on je tím, kdo všechno může pokazit. Sotva totiž půjdete znovu na rande s někým, kdo se vám už napoprvé znechutil.

Server Askmen přinesl přehled chyb, kterých by se měli vyvarovat především muži, aby jejich první dojem při navazování vztahů byl co nejlepší a ženy možné partnerství hned na počátku neodsoudily k záhubě.

Nevzhledný účes

Zatímco ženy věnují svým vlasům někdy až zbytečně přehnanou péči, muži jsou na tom často opačně. Přitom i upravené vlasy jim přidávají na pohlednosti a zlepšují tak jejich vyhlídky při seznamování.

Není třeba být půl dne u kadeřníka, hřeben a troška gelu ale určitě neuškodí.

Zápach z úst

Nepříjemný odér linoucí se z mužových úst může lehce přebít i ten nejlepší vzhled. Pravidelné čistění zubů je tak samozřejmostí, před navazováním nových známostí je ale také dobré vynechat aromatická jídla.

Špatně padnoucí či nevhodné oblečení 

Na pohodlném oblečení není nic špatného, záleží ale na tom, kam se nosí. Ženu snů nebo nového šéfa asi muž těžko přesvědčí o svých kvalitách, když se na schůzku dostaví v roztrhaných teplákách či s flekem na košili. To samé by se dalo říci i o sice hezkém obleku, ale třeba s krátkými nohavicemi, nepadnoucí košili atd.

A co je hlavní, dobře padnoucí oblečení zvyšuje i sebevědomí, které je při navazování vztahů také velmi důležité.

Nízké sebevědomí 

Dostatečné sebevědomí samo o sobě je klíčem úspěchu k mnoha věcem. Ve vztazích to platí o to víc, protože muž, který si nevěří a tiše se někde krčí v rohu místnosti, se asi těžko seznámí s ženou svých snů.

A navíc, muž se zdravým sebevědomím je podle žen sexy.

Špatná fyzická kondice 

Není nutné, aby všichni muži na první pohled působili jako profesionální sportovci oplývající mohutnými svaly. Pokud se ale pravidelně udržují v kondici, je to rozhodně dobře. Jako vysvětlení stačí jediná otázka. Jaký muž ženu zaujme na první pohled – elegantní s udržovanou postavou, nebo muž sice pohledný, ale s pivním bříškem a kily navíc?

Neverbální komunikace

Někdy nemusí muž ani otevřít pusu, aby stihl říci něco nevhodného, i tak už ale dokáže první dojem pokazit. Stačí k tomu málo – matoucí řeč těla. Na vině může být špatný nebo podezřívavý pohled, příliš vyzývavý nebo dokonce pobuřující postoj při rozhovoru, ošívání, když je nervózní atd.

I takových věcí si totiž ženy všímají. Má-li muž některý podobný zlozvyk, o kterém ví, bylo by do budoucna jistě záhodno na něm zapracovat.

Reklama

Související články

Co muži touží vědět o ženách

Otázky, co opačné pohlaví chce, po čem tajně touží a co naopak nemůže vystát, trápí bez rozdílu muže i ženy. Není tak ničím výjimečným, že s některými dotazy...

Výběr článků

Načítám