Hlavní obsah

Kabelky vyrobené z odpadků strčí do kapsy i přední módní značky

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jezdíte často do Londýna, ale občas se vám stane, že v roztržitosti necháte v metru třeba deštník, svetr, prázdný kelímek od kávy nebo jakoukoliv jinou věc? Pak je pravděpodobné, že i když už ji v původním stavu nikdy neuvidíte, dostane se vám do rukou v úplně jiné podobě. A možná i daleko přijatelnější a praktičtější.

Foto: Lost Property of London (3x)

Lost Property of London vyrábí doplňky z odpadků. Design zvládají na jedničku.

Článek

I když jsou to kabelky z odpadků, do kapsy strčí kdejakou jinou designovou značku. Luxusní tašky značky Lost Property of London seženete od zhruba dvou a půl tisíce korun, přičemž nejdražší kousky stojí i čtrnáct tisíc, což je možná přehnané, ovšem své fanoušky si i za tu cenu svou originalitou jistě získají.

Katy Bellová, která značku založila a rozjela, udělala z odpadků z londýnského metra prudce moderní a žádanou záležitost. Dlouho sbírala kelímky od kávy, kožené předměty a další věci nejen z metra, ale i ostatních míst, a odnášela je do recyklačních košů, než ji napadlo, že by je mohla využít i jinak.

Rozbité deštníky i pytle od kávy

Její nápad transformovat starou a použitou věc do něčeho nového a módního se brzy stal skutečností. Nejenže objevila na Baker’s Street pobočku Ztrát a nálezů, kde bylo materiálu doopravdy dostatek, brzy ale narazila na několik prázdných pytlů od kávy, které jí vnukly další myšlenku. „Tehdy jsem dostala nápad, že by to byl perfektní materiál na šití kabelek a tašek. Rustikální, moderní, a hlavně recyklovatelný.”

Foto: Lost Properthy of London 3x

Růžová taška je vyrobena z lodní plachty, prostřední taška vyrobená z jutového pytle od kávy a v poravo batoh vyrobený z ldoních plachet s ramenními popruhy a střapci z lodního lana.

„Měly dokonalou typografii. Byla na nich nakreslená různá zvířata jako sloni a tygři, podle toho odkud zrnková káva zrovna pocházela.” Ze začátku na výrobu spotřebovali okolo osmdesáti pytlů měsíčně, nyní je jich okolo stovky. „Pro majitele kaváren šlo o odpadní produkt, takže měli radost, že jej někdo využije,” říká designérka.

Katyinou specialitou jsou ovšem hlavně rozbité deštníky. „Když odstraníte kovovou konstrukci, dostanete velké množství materiálu,” rozplývala se umělkyně v rozhovoru pro deník Dailymail.

Foto: Lost Properthy of London 3x

Na své si přijdou i muži.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související články

Klasiku střídají animované 3D kabelky

Vypadají trochu jako doplněk kreslených komiksových postav, přesto jsou ale určené pro obyčejné smrtelníky, a když se na ně podíváte zblízka, zjistíte, že jsou...

Nepostradatelné kabelky na léto

Módní styly i trendy jsou většinou velmi závislé na počasí. A momentálně, kdy se snažíme toho na sobě mít co nejméně, jsou nám velké kabelky do ruky i na...

Výběr článků

Načítám