Hlavní obsah

Nebojte se barev a přivítejte s nimi jaro

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tu jaro – a s ním by měl jít ruku v ruce i náš šatník. Vyměňte proto pošmourné tóny podzimu a zimy za jarní nadílku plnou veselých barev. Oblékněte si barevné šaty, bundu nebo i kalhoty.

Foto: Profimedia.cz

Přizpůsobte jaru svůj šatník a přivítejte ho pestrými barvami.

Článek

Období, kdy nás trápily výkyvy teplot, občasný déšť, výjimečně i sníh, studivá zima a nepříjemný vítr, je pryč. Meteorologové hlásají samé dobré zprávy, tedy že zima, jakou jsme letos zažili, by měla být už nenávratně pryč. A přestože nebyla nijak extrémní a téměř s absencí sněhu, vrstvení oblečení, krátké dny a dlouhé noci nejsou, minimálně co se módy týče, příliš inspirativní.

V tomto období máme tendence oblékat se do tmavých barev, především černé, šedé, a jen velmi výjimečně je proložit veselejším kouskem. Ale teď je tu slunce a vyšší denní teploty a dobrá nálada, a proto je na čase zařadit do svého oblečení veselejší barvy.

Pokud máte obavy, že vám nějaká barva nejde k pleti, nemáte na ni odvahu nebo se vám zdá, že se nehodí k barvě vašich vlasů, nezoufejte. Podívejte se na následující outfity, jež by mohly inspirovat blondýny, brunety i zrzky.

Zrzky mohou kombinovat

Foto: Archiv firem

Červená kabelka, New Yorker 599 Kč. Černé kotníčkové boty s barevnou gumou, Salamander, info o ceně v obchodě. Žluté pruhované triko, F&F 229 Kč. Zelené kalhoty, Topshop, info o ceně v obchodě.

Ženám, které mají přírodní zrzavou nebo nabarvenou hřívu s více či méně červenými a oranžovými odstíny, rozhodně neuškodí kombinovat barevné prvky. Pokuste se zaexperimentovat a obléknout si zelené kalhoty rovného střihu. K barvě vlasů bude skvělým kontrastem také žluté pruhované triko, které můžete do kalhot buď zastrčit a přepásat páskem, nebo jej nechat vykasané. Obuv volte černou, zkuste mokasíny, kotníčkové boty nebo podle počasí klidně baleríny. Kabelku můžete zvolit jak černou, tak klidně červenou. Velkou volte na denní nošení, večer si vyčešte drdol, do ruky vezměte rudé psaníčko a rty namalujte stejným odstínem.

Brunetám sluší žlutá

Foto: Archiv firem

Náhrdelník s kameny, Parfois 699 Kč. Psaníčko se zdobením, Mango 1499 Kč. Žluté šaty, Tamsin 900 Kč. Háčkované nazouváky, Toms 1790 Kč. Retro sluneční brýle, Asos.

I brunetám žlutá barva náramně sedne, proto by mohly vyzkoušet výrazný kus oděvu, ideální jsou samozřejmě jarní šaty. Délka by měla sahat do půli stehen nebo nad kolena, zkrátka tak, aby byla přijatelná a pro nositelku příjemná. Není potřeba odhalovat více, než je zdrávo, i skvěle ,vystylovaný' outfit pak může vypadat lacině. Dobře padnoucí šaty už stačí pouze doladit výrazným doplňkem – zde vám poslouží náhrdelník a třpytivé psaníčko do ruky. Sluneční brýle budou s přibývajícími slunečními paprsky potřeba čím dál víc a háčkované pohodlné baleríny budou na výlety do parku naprosto ideální volbou.

Blondýny – a zase ta růžová

Foto: Archiv firem

Sytě růžová rtěnka na rty, Michael Kors 850 Kč. Fuchsiové lodičky, Marks&Spencer Autograph 2999 Kč, info o ceně v obchodě. Zelený kožený křivák, Karen Millen, info o ceně v obchodě. Modré džíny, Esprit 1999 Kč. Slaměný klobouk, H&M 299 Kč.

Dámám s oslnivě platinovou nebo blonďatou hřívou sedne růžová. I zelená. Tak proč vlastně tyto dvě barvy nedát dohromady? Zelená v kombinaci s fuchsiově růžovou připomíná rozkvetlou louku. Celek je pak dobré neutralizovat oblíbenými džíny, které mohou být úzké, ale hodit se budou i ty volnějšího střihu, tzv. boyfriend styl. Odvážnější ženy mohou sladit barvu lodiček s neodolatelnou rtěnkou a místo slunečních brýlí na hlavu posadit slamák.

Reklama

Související témata:

Související články

Boty, které už nejsou jen výsadou motorkářů

Biker boots neboli takzvané motorkářské boty už dávno nenosí jen drsní motorkáři. Vzhledem neforemná, avšak přesto velmi nositelná a stylová obuv se čím dál...

Výběr článků

Načítám