Academia Barilla v Parmě je institucí, která se snaží bránit italské pokrmy vytvořené uznávanými mistry a certifikovanými podniky před ubohou kvalitou a imitacemi. Desítka největších kuchařských hororů má pomoci cizincům pochopit italskou kuchyni, když se pokoušejí o přípravu těchto pokrmů.

Deset prohřešků proti italské kuchyni a kultuře
Nikdy nepít cappuccino k obědu a během jídla. (Tento druh kávového nápoje je určen ke snídani a k něčemu sladkému. Ital by si cappuccino nikdy nedal později po snídani či přímo k obědu.)
Rizoto a těstoviny nejsou příloha. (Je to jedno z velkých faux pas.)
Olej se nelije do vody při vaření těstovin. (Přidává se přímo do těstovin hned po uvaření.)
Kečup na těstoviny nepatří! („To je kulinářský hřích,“ tvrdí Academia Barilla.)
Špagety Bolognese neexistují! (Omáčka Bolognese patří na tagliatelle, nikdy ne na špagety.)
Těstoviny s kuřecím neexistují. (Žádný Ital by nepřipravil těstoviny s kuřecím masem.)
Caesar’s salad není italský pokrm. (Vymyslel ho Ital, ale není to italský pokrm.)
Červenobílé prostírání v Itálii neznají. (Ačkoli ho používá většina italských restaurací ve světě.)
Fettuccine Alfredo Italové neznají. (Paradoxně tento pokrm připravili v Římě, ale Italové v celé zemi ho neznají.)
Jíst italské jídlo sám je hřích. (Italové by si nikdy nesedli sami s jídlem k televizi. Jedí vždy s rodinou či s přáteli u stolu.)