Hlavní obsah

Trendy ve spodním prádle se přizpůsobují tloustnutí populace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní trendy ukazují, že skutečně in již nebudou podprsenky s push up efektem, ale střihy tvarující větší poprsí přizpůsobující se tloustnutí populace. A velmi obdobně je tomu u střihů kalhotek. Spodnímu prádlu tedy začínají dominovat střihy, jež pomáhají skrývat tělesné nedostatky.

Foto: Lisca

Střihy spodního prádla mají za úkol skrývat nedostatky.

Článek

"U plavek se zvyšuje podíl jednodílných, u denního prádla vzniká ucelená kategorie 'shape', což je prádlo regulující či korigující tělesné disproporce, především nějaké to kilo navíc. Třeba kalhotky se vytahují až nad pupík kvůli povolenému břichu, snížená nohavička u kalhotek zase koriguje povolené hýždě," vysvětluje Martin Kárych ze společnosti Altra. Částečně je trend znát i u mužů.

Foto: Braexpert.cz

Braexpert

Mezi kalhotkami vede střih brazilek

U střihu kalhotek se zvýrazňuje již nastoupený trend takzvaných brazilek. Upouští se od přísně bokových kalhotek a nastupuje jejich prodlužování a vykrojené nohavičky. "Chvála bohu se nám začínají zase prodlužovat nohy, protože ne vždycky bylo hezké, když děvčata chodila v žabkách a vzala si nízký střih plavek," komentoval vývoj Kárych.

Foto: Corin

Corin

U podprsenek se prohloubil ústup push up střihu, na přehlídkových molech je už dva roky minulostí. "Vracejí se šité fazony, které evokují módu francouzského venkova, podprsenky jsou příjemné na nošení. Začínají se používat nové materiály při tvarování košíčků, jsou prodyšné a nahrazují dříve používané polyuretanové pěny, které s sebou nesly negativní zdravotní jevy. U plavek například zadržovaly vodu a holky si ji musely na pláži vymačkávat," uvedl Kárych.

Foto: Braexpert.cz

Mezi barvami zaznamenává ústup sněhově bílá, a to i z důvodu ekonomické krize. "V západní Evropě je znát, jak lidé šetří, bílá je náročnější na údržbu, takže je vidět, jak je mnohdy prádlo žen zašedlé. Proto se dostávají do módy více odstíny šedé a modré, jsou snazší na údržbu. K tomu samozřejmě patří tradiční černá," řekl Kárych. Pryč je doba lesklých až třpytivých kreací, prosazují se tlumené pastelové tóny.

Foto: BVV
Foto: Lisca

Lisca

Foto: Braexpert.cz
Foto: Corin

Corin

Foto: Braexpert.cz
Foto: Braexpert.cz

Braexpert

Foto: BVV
Foto: Braexpert.cz

Braexpert

Reklama

Související témata:

Související články

Extravagantní spodní prádlo uchvátilo Paříž

Spodní prádlo je základním kamenem šatníku každé ženy. Některé z nás si libují v klasice, jiné v sexy krajce nebo dokonce saténu. Umíte si ale dámy představit,...

Výběr článků

Načítám