Hlavní obsah

Olivia Newton-Johnová je pořád stejně sexy jako v Pomádě

Právo, Pavel Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo to tenkrát v roce 1978. Když se na konci slavného filmového muzikálu Pomáda (Grease) objevila v přiléhavých černých kožených kalhotách a v kožené bundě, mužům se okamžitě zrychlil tep. Teď se zdá, že si Olivia Newton-Johnová roli Sandy Olsonové – studentky posledního ročníku střední školy Rydell – znovu vyzkoušela.

Článek

A úspěšně. Ve svých 61 letech stále umí předvést sexy styl, který každého potěší. Fotografové, kteří na ni minulý týden čekali v kanadském Torontu, nestačili žasnout. Přijela na zahájení tamního 35. mezinárodního filmového festivalu opět v černé kožené bundě a vypadala lépe než kdy jindy.

A to 32 let poté, co Pomáda vyprodávala americká kina, aby se nakonec přihnala i do tehdejšího Československa. Fronty u pokladen kultovního kina Alfa na Václavském náměstí byly nekonečné. Její tehdejší filmový partner John Travolta byl také skvělý, ale kdyby se dnes oba opět postavili vedle sebe, Olivia by měla jasně navrch. Jestliže si Travolta už svou váhu evidentně moc nehlídá, jeho filmová „cukrová panenka“ je stále svěží.

Projít se – to je ten nejjednodušší způsob boje proti stárnutí. Nic to nestojí.

„Pokud chci zhubnout, snížím příjem uhlohydrátů a přidám si cvičení,“ říká Olivia. A také bere každý den vitamíny, aby se cítila mladá. Na to, jak zůstat fit, má ještě jeden recept. Miluje procházky, dlouhou chůzi. „Ať už je to na chodícím pásu, s našimi psy na pláži nebo při procházce po večeři s Johnem. Projít se – to je ten nejjednodušší způsob boje proti stárnutí. Nic to nestojí,“ říká.

Foto: Profimedia.cz

Pomáda

Přiznává, že má i své neřesti. Například bílý toustový chléb a čokoládu. „I když všichni víme, že kousek tmavé čokolády je dobrý pro vaše zdraví,“ říká.

Samozřejmě že si Olivia svůj program v Torontu pečlivě připravila. V kožené bundě se objevila se svou dcerou, herečkou a zpěvačkou Cloe Lattanziovou (24). Ve svých modrých džínách a černé bundě se klidně mohla vydávat za jednu z jejích přítelkyň. Talentovaná dcera je věrnou podobou Angeliny Jolie, vysekl jí poklonu britský The Daily Mail. Přitom to není tak dávno, co sváděla boj s anorexií.

Hokejový muzikál

Festival v Torontu zahajoval hokejový filmový muzikál Score: A Hockey Musical. Pro Kanaďany téma jako dělané. Olivia ve snímku režiséra Michaela McGowana hraje maminku juniora, který doslova přes noc svým talentem oslní. Do toho se tančí a zpívá – i při bully. Či jak se jednu dobu říkávalo – při vhazování kotouče.

Foto: Profimedia.cz

Olivia Newton-Johnová

Recenze na film, který chce těžit z renesance úspěšných hollywoodských muzikálů, jsou bohužel hodně rozpačité. To se týká i večerní róby, kterou Olivia pro slavnostní červený koberec zvolila. Ale co na tom. Stále zůstává půvabnou blondýnkou, která umí vzbudit sympatie. Tak tomu bylo i v době, kdy počátkem 90. let sváděla vítězný boj s rakovinou prsů. Všichni jí drželi palce. Právě to ji dnes táhne k charitativní činnosti.

Když manžel, tak mladší

John Easterling, australský podnikatel, je její o deset let mladší manžel, kterého si vzala v roce 2008 v kalifornském Malibu. Koncem srpna časopisu Women’s Day řekla, že nikdy nebyla šťastnější. „Manželský život je fantastický,“ prohlásila. Leckterá manželská poradna by ji na dálku objala a hbitě angažovala. Olivia je také Aussie – narodila se sice ve starobylém anglickém univerzitním městě Cambridge, ale od pěti let vyrůstala v Austrálii. Před čtyřmi roky jí za její celoživotní služby zábavnímu průmyslu britská královna Alžběta II. udělila prestižní Řád Austrálie.

Foto: Profimedia.cz

Olivia Newton Johnová se svým manželem Johne Esterlingem

Dceru Chloe má z prvního manželství s americkým hercem Mattem Lattanzim. I ten byl mladší, téměř o 11 let. Není to také jeden z jejích receptů na mládí? V roce 1993 se však s Mattem rozvedla, když ho přistihla při nevěře. Devět let pak žila s Patrickem McDermottem, ale ten v červenci 2005 záhadně zmizel při noční rybářské výpravě u kalifornského San Pedra. Krátce poté co s ním ukončila vztah.

Čas od času se objevují divoké spekulace, že exmilenec Olivie žije – a dokonce nabízí DNA. Z ústraní, do nějž se ukryl, ale vyjít nehodlá a nechce mít s ní už nic společného. S touto poslední teorií přišel koncem května australský deník The Herald Sun.

Patrick prý nafilmoval vlastní smrt, aby jeho dcera Chance mohla inkasovat jeho životní pojistku. Sám nyní údajně žije pod jménem Pat Kim v mexickém přímořském letovisku Puerto Vallarta. Pohádka by tak mohla končit: pokud ho už nesežrali žraloci.

Foto: Profimedia.cz

Olivia Newton Johnová

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám