Hlavní obsah

Top ten nejlépe placených modelek světa ovládly třicátnice

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to až z podivem, ale na módním výslunní se drží již desítku let stejné tváře. Topmodelky jako Gisele Bundchenová, Heidi Klumová či Kate Mossová jako by nestárly. Ba co víc, jsou dnes i mnohem víc žádanější, než před léty.

Článek

"Firmy dnes prostě sází na jistotu. S vědomím úspěchu si raději připlatí za zkušené modelky, od kterých vědí, co očekávat," vysvětluje viceprezident a výkonný ředitel modelingové agentury IMG Ivan Bart, jež zastupuje i topmodelky Gisele Bundchenovou a Heidi Klumovou.

Kvůli ekonomické krizi i módní průmysl zaznamenal obrovské ztráty, tudíž je i mnohem méně práce pro modelky. "Když už si firma chce zaplatit služby modelky, pak jednoznačně sází na kvalitu a jméno," dodává Edward Razek, marketingový ředitel jedné z mateřských společností Victoria 's Secret.

Proto na žebříčcích nejlépe placených modelek zůstávají stále stejná jména.

Klienti touží i po skutečných ženách

Navíc stále více klientů si žádá skutečné ženy. Tedy modelky, za nimiž stojí nejen krásná tvář, ale i životní zkušenosti a svým způsobem vyzrálost.

Potvrzuje to i česká úspěšná modelka Simona Krainová, která se netají tím, že dnes má mnohem více zakázek než před léty, a to i přesto že si před pár lety myslela, že v pětatřiceti již bude dávno v modelkovském důchodu.

Top 10 nejlépe placených modelek podle časopisu Forbes
1.  Gisele BundchenováDevětadvacetiletá brazilská kráska provdaná za hráče NFL Toma Bradyho. V prosinci porodila své první dítě, ale okamžitě se vrátila do práce. Její tvář a tělo patří ve světě k nejvyhledávanějším. Podle odhadů si jenom za loňský rok modelka přišla na 25 miliónů dolarů. Kromě kampaní True Religion jeans a Dolce & Gabbana se Gisele objevila v reklamě na její vlastní značku luxusních botiček Ipanema by Gisel. Podle časopisu Vogue přitom až 1,5 miliónu dolarů věnovala na charitativní účely.
2. Heidi KlumováŠestatřicetiletá německá modelka provdaná již 4. rokem za zpěváka Seala, kterému již zvládla porodit 4. dítě. Za loňský rok prý vydělala 16 miliónů dolarů. Její jméno patří bezkonkurenčně mezi nejopěvovanější v celém modelingovém světě. Kromě televizní slávy Heidy stále zůstává mezi tzv.anděly společnosti Victoria 's Secret a lze ji vidět například v reklamách společností Volkswagen, McDonald a LG
3. Kate MossováŠestatřicetiletá kráska je přes všechny její skandály stále považovaná za jednu z nejvlivnějších módních ikon ve světě. Podle odhadů si loni vydělala 9 miliónů dolarů. Kromě toho, že je již několik let tváří značek jako Versace, Longchamp, Rimmel či David Yurman, během posledního roku vytvořila svůj nový parfém, navrhla řadu kabelek pro Longchamp a módní kolekci pro Topshop.
4. Adriana LimaováDevětadvacetiletá brazilská modelka, která se provdala za basketbalistu Marka Jarice a v listopadu mu porodila i své první dítě. Patří mezi dvorní modelky a tzv. angels luxusního spodního prádla Victoria 's Secret a za loňský rok si vydělala 7,5 miliónů dolarů.
5. Doutzen KroesováPětadvacetiletá holandská modelka, která se před dvěma lety zařadila mezi tzv. angels značky Victoria Secret. Za loňský rok si přišla na 6 miliónů dolarů. Kromě jiného je i tváří kosmetické značky L'Oreal a vůní od Calvina Kleina. Část peněz získala i za svůj sloupek v časopisu Marie Claire.
6. Alessandra AmbrosiováDevětadvacetiletá Brazilka, která se může pyšnit přehlídkovými moly takových značek jako Louis Vuitton, Prada či Moschino. Navíc patří i mezi nejnovější krásky předvádějící spodní prádlo od Victoria's Secret. Za minulý rok si prý vydělala  5,5 miliónu dolarů.
7. Natalia VodianovaOsmadvacetiletá Ruska, která si splnila americký sen. Podle odhadů si za loňský rok přišla na 5,5 miliónu dolarů. Stala se tváří spodního prádla Etam a luxusních vůní Guerlain a Calvin Klein.
8. Daria WerbowyováŠestadvacetiletá kráska mezi jejíž největší zakázky patří lukrativní kontrakt s kosmetickou značkou Lancome. Svou tvář navíc propůjčila značce H& M, Missoni, Versace a Chanel. Během loňského roku si přišla na 4,5 miliónu dolarů.
9. Miranda KerrováSedmadvacetiletá Australanka, která propaguje značky Victoria Secret a David Jones Limited, si v minulém roce vydělala 4 milióny dolarů.
10. Carolyn MurphyováŠestatřicetiletá americká blondýnka, která je řadu let tváří značky Estée Lauder či módního domu Roberto Cavalli či Anne Klein. Za poslední rok si vydělala 3,5 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám