Hlavní obsah

Amanda Seyfriedová z Mamma Mia: Pořád jsem na dietě

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amanda Seyfriedová nepřestane blahořečit slavnému muzikálu. V něm dostala téměř neznámá rodačka z Pensylvánie šanci předvést Hollywoodu svůj mimořádný talent, v něm také poznala novou lásku, o sedm let staršího Brita Dominika Coopera.

Foto: Profimedia.cz

Amanda Seyfriedová

Článek

„Zvykli jsme si na sebe při nesčetných zkouškách. Hráli jsme zamilovanou dvojici před svatbou. Filmovali jsme na kouzelném řeckém ostrově, bylo nádherně, nebylo těžké se do sebe zakoukat,“ vzpomíná dnes na natáčení Mamma Mia v roce 2008 čtyřiadvacetiletá herečka.

Románek ale skončil stejně rychle, jako začal. Amanda zjistila, že Dominik má v Anglii už léta stálou přítelkyni, a tak se po dokončení muzikálu rozešli. Když ale za ní zanedlouho přes půl světa přiletěl, aby jí řekl, že je volný, dala mu druhou šanci.

Romantický snímek Milý Johne

„Zrovna jsem natáčela další romantický snímek Milý Johne, když se objevil a zapřísahal mě, ať se k němu vrátím. Nemusel to říkat dvakrát, stále jsem ho milovala,“ prozrazuje herečka, která jde po Mamma Mia z filmu do filmu.

Foto: Profimedia.cz

Partnerem v romantickém dramatu Milý Johne jí byl stejně šikovný kolega z Alabamy Channing Tatum.

„Pravda je, že nabídky se mi od té doby jen hrnou. Když mi zavolal režisér Lasse Hallstrom, že si mě vybral pro Milého Johna, byla jsem v sedmém nebi. Šťastná náhoda pak byla, když mě požádal, abych si na natáčení přinesla kytaru. Zazpívala jsem tam písničku, kterou jsem předtím složila. Zalíbila se mu natolik, že je součástí průvodní melodie.“

Dramatický thriller Chloe

Před Milým Johnem stihla Amanda natočit ještě jeden film, dramatický thriller Chloe. „Pro ten si mě vybral egyptský režisér Atom Egoyan. Potěšilo mě to hlavně proto, že po několika romantických snímcích to byla naprosto jiná role.

Hraju v něm prostitutku, kterou si najme doktorka, aby jí svedla manžela, kterého podezírá z nevěry. Měla jsem tam dost odvážných milostných scén v rouše Evině, což pro mě bylo zpočátku velké trauma. Naštěstí jsem měla výborné vedení v profesionální Julianně Mooreové. A nakonec svádět Liama Neesona také nebylo k zahození. Tatínek ale na tento film nesmí,“ říká rezolutně.

Foto: archiv, Právo

Amanda Seyfriedová

Po kom herecký i muzikální talent podědila, Amanda neví – matka Ann je terapeutka a otec Jack lékárník. Někde ale umělecké geny být musí, protože její starší sestra je muzikantka ve filadelfské rockové skupině.

Modeling, seriál, pak Pomáda

Amanda začínala už v jedenácti modelingem. V patnácti hrála v televizním seriálu, později vystupovala na Broadwayi v Pomádě a dalších muzikálech. Tam si je zamilovala. Jejími nejoblíbenějšími jsou Bídníci a Kočky. V devatenácti se představila ve filmovém debutu – teenagerovské komedii Protivný sprostý holky (2004) vedle tehdy už známé Lindsay Lohanové.

Střední školu dokončila jen zázrakem, protože v posledním ročníku chyběla kvůli natáčení sedmdesát dní. Dva roky pak studovala klasickou operu a pět let sólový zpěv pod vedením hlasového pedagoga z Broadwaye. Pěvecké nadání podpořila tanečním uměním, takže je pro muzikál jako stvořená.

V Hollywoodu je složité udržet si jakýkoli vztah, a zvlášť v situaci, kdy si chcete budovat kariéru. Je to frustrující.

Práce ji nesmírně baví. „Hraju hrozně ráda. Udělám vše proto, abych mohla dostávat opravdu dobré role,“ tvrdí. Dokonce se nedávno nechala slyšet, že by byla pro filmování ochotna obětovat lásku. „V Hollywoodu je složité udržet si jakýkoli vztah a zvlášť v situaci, kdy si chcete budovat kariéru. Je to frustrující, ale pravdivé,“ přiznala.

Foto: Profimedia.cz

S Dominikem Cooperem v muzikálu Mamma Mia nakonec ze svatby sešlo, jestli se vezmou doopravdy, je zatím ve hvězdách.

Zatím sice s Dominikem patří mezi nejzamilovanější páry v Hollywoodu, ale jak dlouho jejich románek na dálku vydrží, je otázka. To, co Amandu ale nikdy neopustí, je láska ke zvířatům. „Miluju je. Mám kocourka, o kterého se mi teď stará maminka. Nedávno jsem ale u kamaráda uviděla štěňata australských ovčáků. Jsou kouzelní. Když mi řekl, že mají jedno navíc, neodolala jsem. Je to kluk. Říkám mu Finn. Všude ho beru s sebou a nikdy bych se ho nevzdala. Úplně mi změnil život,“ svěřuje se.

Ani Amanda, která v současnosti patří mezi nejžádanější mladé herečky, nežije zcela bezstarostně. Trápí ji například problém s jídlem a musí se stále hlídat. „Mám bohužel sklon k tloustnutí, a kdybych se neudržela, budu baculka jako dřív. A to by mi v Hollywoodu pšenka moc nekvetla. Proto jsem pořád na dietě. Právě teď na špenátové.“

Čím se (ne)může pochlubit

  • Po filmu, který natočila s Lindsay Lohanovou, se zapřisáhla, že už nikdy nezkusí drogy.
  • Kdyby se nedala na herectví, studovala by meteorologii.
  • Má sbírku džín: od roztrhaných až po vyšívané malými diamanty.
  • Neduhy si léčí horkým nápojem z převařené vody, zázvoru a citrónu.
  • Výborně hraje tenis.
  • Za poslední dva roky natočila šest filmů.
  • V květnu přijde do kin její další snímek, romantické drama Dopisy pro Julii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám