Hlavní obsah

Vintage styl potěší každou milovnici starých časů

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být originální neznamená být pouze oblečený podle nejnovějších trendů. Patří sem i styl, jež je postaven na dávno zaniklých módních hitech. Nejedná se přímo o retro, které se přizpůsobuje současné době, ale o vintage styl, který si libuje ve všem původním. Nejsou v něm tudíž výjimkou šaty po babičce či oprášený šperk po prapředcích.

Článek

„Vintage móda čerpá svou inspiraci z dávno zaniklých módních stylů, které už si skoro nikdo nepamatuje. Tradiční krajky, šaty hvězd černobílého plátna, babiččiny šperky, to všechno inspiruje návrháře vintage módy,“ vysvětluje Jiří Kubeš, majitel online tržiště s originály Fler.cz.

Vintage styl je tedy zaměřen především na věci původní. Lidé milující tento styl jako například Julia Roberts či Kate Moss se tak nebrání nosit upravené a patřičně doladěné věci po svých předcích či zakoupených v sekáči. Velmi často tak nosí velmi kvalitní oblečení, aniž by za ně platili nehorázné částky. Navíc i díky těmto unikátním kouskům mohou být i patřičně originální.

Součástí vintage módy je často i recyklace starých střihů, materiálů či postupů, čímž se designéři snaží dodat novému kousku punc starobylosti a těžko uchopitelné vznešenosti a ušlechtilosti starých dob.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám