Hlavní obsah

Na přehlídková mola v Bolívii vyšly modelky v papírových šatech

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

La Paz, Bolívie

Kniha, či spíše zpracovaný potištěný papír, posloužila jako materiál pro ušití modelů na národní módní přehlídce v La Pazu oslavující dvousté výročí samostatnosti Bolívie. Pokreslené modely, vytvarované hlavičky ani srolované bankovky nechyběly mezi motivy na "látkách". Papír posloužil také k výrobě dekorativních šál a klobouků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Modelky v La Pazu předváděly modely z papíruVideo: Reuters

 
Článek

Módní návrhářka Marion Mocedová, která proslula svými unikátními designy, k nápadu vyrobit modely z použitého papíru vysvětlila: "Nechali jsme se inspirovat dvě stě let starými malovanými návrhy. Dále nám historici sestavili návrhy, jež shromažďovali po celém světě, aby nám všem pomohli přiblížit nápady z doby dávno minulé."

Mocedová začala navrhovat z papíru již v roce 2005.

Na molu byly představeny modely s různými kresbami i tvarovanými hlavami politiků. Mezi papírové šaty se vešly i střapaté bílé papírové kozačky, dokonce i vzorované barevné šály, které vypadaly jako háčkované.

Modelky se nejprve vyjadřovaly, že se jim nejprve šlo jako na procházce, ale postupně si zvykaly na chůzi v papírových šatech jako v jiných elegantních modelech.

"Byla jsem zpočátku velmi nervózní být oblečená ve velmi křehkém designu, ale pak jsem si zvykla na rozevlátou chůzi, šlo to hladce jako na jiné přehlídce," uvedla modelka Maywa Jaureguiová.

Módní přehlídka se konala tento týden v La Pazu k dvěstěletému výročí nezávislosti Bolívie, kdy skončila koloniální nadvláda Španělska.   

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám