Hlavní obsah

Módní výstřelky nebo vlastní styl - čemu dávají přednost známé české osobnosti

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozumná žena by měla nosit to, co jí sluší a v čem se cítí dobře a neměla by se cpát do neforemných, i když módních výstřelků, jen aby držela krok s módou. Jaký styl uznávají osobnosti české kultury - herečka Mahulena Bočanová, fotograf Robert Vano či herečka Jana Plodková? Svůj názor přidala i Zuzana Belohorcová.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Herečka Mahulena Bočanová se ráda obléká stylově bez zbytečného ovlivňování módními trendy.

Článek

Je váš šatník plný oblečení posledních módních trendů, nebo spíše dáváte přednost svému osvědčenému stylu a bojíte se jakkoliv experimentovat?

Nikdy jsem se nepřizpůsobovala módním trendům,
Mahulena Bočanová

Herečka Mahulena Bočanová radí, jak podtrhnout a zdůraznit své přednosti a nenechat se zbytečně nalákat módními výstřelky.

„Upřímně řečeno se oblékám hezky a stylově ráda, ale nikdy jsem se nepřizpůsobovala módním trendům. Rozumná žena by měla nosit co jí sluší, v čem se cítí dobře, s čím souzní její stav duše a vůbec její pohled na svět.

Je nesmysl se jakkoliv znásilňovat a cpát se do neforemných blbostí a legín a barev, které jsou nám odporné jen abychom držely krok s poslední módou. Svůj styl mám a to je ten, že vlastně žádný nemám.“

Foto: Michaela Říhová, Právo

Mahulena má smysl pro eleganci, ale i pro humor...

Jako každá mladá žena sleduji módu a módní vychytávky,
Zuzana Belohorcová

Moderátorka Zuzana Belohorcová zase dá vyniknout zajímavým trendy "úletům", jež ale musí být jednoduché a specifické pro její osobnost.

„Jako každá mladá žena, která chce být vkusně a trendy oblečená, i já sleduji módu a módní vychytávky. Ne všechno, co je módní a trendy však musím za každou cenu mít. 

Důležité je, abych se v oblečení cítila příjemně a pohodlně a aby mi oblečení sedlo jako ulité. Vždy se řídím jedním pravidlem v jednoduchosti je krása a méně je někdy více. Důležité je nebýt ničí kopií, ale najít si svůj styl, kterým budu specifická a jedinečná.“

Trendy trvají dva týdny, ale styl je navěky."
Robert Vano

Světoznámý fotograf Robert Vano byl ve svém komentáři, v němž chtěl odlišit módní trendy od osobitého stylu, velmi stručný.

„Říká se, že trendy trvají čtrnáct dní, móda jednu sezónu, ale styl je na věky…“

Foto: Petr Horník, Právo

Robert Vano

Nechci se stát zajatcem módních trendů,
Jana Plodková

Herečka Jana Plodková byla dokonce nominována na módního Oskara: Elle Style Awards, je tedy osobou přímo povolanou k vyjádření se k módním trendům.

"Mám ráda módu, ráda sleduji nové módní trendy, ale zatím nikdy natolik, abych se stala jejich zajatcem. Preferuji jednoduchost, zajímavý střih a střídmé barvy. Zato styl je podle mne podpoření osobnosti dotyčného člověka. Kdo má styl, vyzařuje jistou dávku sebevědomí."

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám