Hlavní obsah

Trendy v účesech podzim-zima 2009

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní trendy pravidelně doplňují i trendy v účesech. Podzimním hitem budou účesy inspirované návratem k přirozenosti, ale i rockovou či folkovou muzikou.

Článek

Podzimní trendy se točí kolem muziky, koncertního pódia, hudebních festivalů a slavných zpěváků a zpěvaček. Na jedné straně stojí nespoutaný, tvrdý a legendárně divoký rockový svět a na druhé něžný, zasněný  folk.

Rock znamená nejen zpívat, ale i provokovat a šokovat, vyjadřuje revoltu vůči zavedeným pořádkům, bourání hranic, důraz na nezávislost a individualitu jedince. Rockové hvězdy jsou charismatické, fascinující, troufalé, nekompromisní. Typické jsou odvážné účesové střihy s přesnými grafickými křivkami, které jsou umocněny sytými odstíny barev. Pro make-up jsou charakteristické výrazné kontury, tmavé oči a rty a světlá pleť.

Tato linie kolekce je určena ženám, které jsou náročné na svůj vzhled, touží vyjádřit svůj styl a individualitu, hledají módní dokonalost. Účesy podtrhují intenzivní, hluboké odstíny barev. Střihy jsou geometricky přesné a účesy precizně upravené.

Návrat k lidovosti

Folk znamená lid či lidový. Folková muzika vychází z tradiční hudební tvorby, je romantická a nezávislá, poetická, opírá se o hodnoty jako jsou láska, přátelství a svoboda. Pro folkovou kulturu jsou typické dlouhé, rozpuštěné a větrem rozevláté vlasy ozdobené stužkami, sponkami, gumičkami a květinami. Make-up je decentní, aby byla zvýrazněna čistota a přirozenost vzhledu.

Folková linie je určená romantickým a nezávislým ženám a dívkám, které hledají svobodu v módě i životním stylu. Dávají přednost jemné, svěží a přirozené kombinaci odstínů.

Novinka v melírech

Velmi trendy budou následující sezónu dvě nové techniky francouzského melíru: technika Blesk a Motýlí křídla, které rozzáří jednotlivé odstíny vlasů. Podle volby odstínu, počtu a umístění barvených zón je výsledný efekt jemnější či kontrastnější. Pro jemné efekty stačí vybrat menší počet zón a zvolit jemnější odstíny, pro výraznější efekty naopak více zón a kontrastnější odstíny. 

Barevné zóny jsou umístěny tak, aby nebyly v průběhu času vidět neestetické viditelné odrosty, což dává ženám možnost mít krásný účes a perfektní barevné efekty ve vlasech po dlouhou dobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám