Hlavní obsah

Letní móda inspirovaná Tureckem: letí nabrané kalhoty a turbany

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolikrát si každý od maminky vyslechl, že rozkrok tepláků visící u kolen vypadá otřesně. Zato je ale zatraceně pohodlný, a tak utahování tkaniček v pase končí a přichází do módy široké nabrané sultánky a rozkroky visící stále níž. Tuto tureckou módu navíc skvěle doplňují turbany, hit letošního léta.

Článek

Ačkoli široké kalhoty vypadají jako výstřelek letošního léta, v podstatě jenom kopírují tradiční turecký oděv. V něm měly praktické opodstatnění, muži v nich totiž mohli pohodlně naskočit na koně a trávit celý den sedle.

Tureckou módou se inspirovali návrháři a ženy rády uvedly tento pohodlný kousek do svých šatníků. Na své si přijde každá. Elegantní dámy volí klasické kvalitní materiály, které vyniknou na kalhotách s obepnutými boky a nabíranými širokými nohavicemi.

Mladší dívky raději sáhnou po pohodlné bavlně pestrých barev. Samozřejmě nesmí chybět ani černá. Elastické tříčtvrteční kalhoty s hodně volným sedem a obepnutými lýtky vypadají skvěle a nabízejí mnoho kombinací s upnutými topy i volnějšími tričky.

Chcete-li svůj turecký outfit dovézt k dokonalosti, pořiďte si k sultánkám ještě turban, kterým podle návrhářů nemůžete v létě nic zkazit. Prodávají se buďto již „umotané“ modely, nebo si jej můžete na hlavu uvázat ze šátku.

Velice zajímavě působí, uvážete-li na hlavě uzel ze šátku zvaného „palestina“ s černobílými kostičkami. Povolený je veškerý způsob úpravy, který unese vaše sebevědomí. A ač to na pohled možná tak nevypadá, v letním žáru se stylová pokrývka neztratí, minimálně skryje nedokonalost účesu.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak uvázat dokonalý uzel na kravatě

Kravata je nezbytným doplňkem úspěšného muže a oblíbeným dárkem všech manželek a přítelkyň. Koupíte-li však kravatu sebekrásnějšího vzorku a materiálu, je vám...

Výběr článků

Načítám