Hlavní obsah

VIDEO: Pařížské přehlídky vyhlásily nadvládu černé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

V Paříži začaly přehlídky dámské modelové konfekce. Největší zájem se první den soustředil hlavně na výtvory belgického návrháře Krise Van Assche, který vsadil na strohost černé barvy. Zahanbit se ale nenechaly ani Francouzky Corinne Cobsonová a Anne Valérie Hashová, které se pokusily do ovzduší ovlivněného finanční krizí dodat trochu lehkosti a humoru.

Foto: Profimedia.cz

Model od portugalské designérky Fatimy Lopes.

Článek

Módní akci odstartovala v poledne Cobsonová, která zůstala věrná své vášni pro černý satén. Ten zcela převládal jak u krátkých šatů, tak u přiléhavých kalhot. Nechyběly ani šortky s bundami a sukně s volány. Oděvy hodně zdobily i uzly, k jejichž výrobě posloužily jako materiál vyřazené vinylové desky. Modelky měly na nohou polobotky typu Doc Martens, které jim dodávaly na chlapecké drsnosti.

Podle Cobsonové mohou být i tak ženy sexy, protože jde o způsob, jak se představí. Návrhářka se nechala slyšet, že jí záleží na každém detailu a na tom, aby vše bylo vyrobeno v její vlasti Francii.

:.Návrhářka Corinne Cobsonová prezentuje své modely.foto: Profimedia

Hashová také pokračovala v tom, čím jsou její kreace známé, a sice kombinací mužských a ženských prvků v oblečení. Kabáty se zvýrazněnými rameny a prostým rovným střihem zakrývající šedivé kalhoty odvážně střídala s kratičkými svetry odhalujícími záda nebo šaty štědře odkrývajícími ramena.

Designérka zapůsobila i róbou s dlouhými rukávy pokrytou pruhy kožešiny nebo kanýrem přitahujícím pozornost k ramenům nebo krku. Kladla při tom důraz na podzimní barvy - v jejím podání tedy na bordó, hnědou, oranžovou a trochu té zelené.

Černá vládne

Vedle nich zapůsobil Assche poněkud přísněji s dlouhými černými róbami a šaty, u nichž převládaly stojací límce. Neváhal předvést kalhotové kostýmy i v šedivé barvě, která v podobě popelavého poprašku byla ostatně i ozdobou hlavy většiny jeho modelek. Pokud šaty umožňovaly pohled na nohy, ty Assche upouzdřil nejčastěji do černých legín nebo hodně přiléhavých kalhot, i když nechyběly ani vypouklejší varianty s úzkým uvázáním u kotníků.

:.Modely návrháře Krise Van Assche.foto: Profimedia

Černobílá převládala u výtvorů módního domu Dévastée, který si zachoval tradici v morbidních názvech. Jestliže předchozí přehlídka se jmenovala "Moje sebevražda pohlédla směrem k tobě", pro tentokrát bylo zvoleno heslo "Čichat ke kytičkám". Autoři Ophélie Klereová a François Alary nabídli kolekci s proužkovanými róbami ve tvaru tuniky a černými punčochami, černými sáčky a košilkami v bílém mušelínu s kopretinovou výzdobou.

:.Přehlídka módního domu Dévastée.foto: Profimedia

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám