Hlavní obsah

Angelina Jolie: Jako matka si připadám daleko víc sexy

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo by si mohl myslet, že tři vlastní a tři adoptované děti stačí. Ne však Angelině Jolie (33), která se s přítelem, hercem Bradem Pittem (45), snaží o další dvojčata. Děti miluje. Kdo tedy mohl být lepší pro roli matky, které se v mysteriózním dramatu Výměna ztratí syn, než ona?

Foto: Profimedia.cz

Angelina Jolie s Bradem Pittem a dětmi.

Článek

Na ztvárnění Christine Collinsové kývla Angelina z několika důvodů. „Nesmělá Christine byla v mnohém jiná než já, proto ale pro mě herecky zajímavá. Jako svobodná matka ve 30. letech minulého století totiž nebyla společností respektována. Musela se držet zpátky a snášet jednání zkorumpovaných policistů, kteří, aby ji umlčeli, se propůjčili k neuvěřitelným věcem. Přesto však o své dítě do poslední chvíle bojovala.

Byla to výjimečná žena a velice silný lidský příběh. Jako matka jsem se ale cítila hrozně. Kompenzovala jsem to tím, že jsem měla své děti co nejvíce u sebe. Brala jsem je na oběd, a když skončilo natáčení, běžela jsem rychle domů, abych se přesvědčila, že jsou v pořádku,“ svěřuje se.

Hrát ve filmu Eastwooda považuje za čest

A jaká pro ni byla nejtěžší scéna Výměny? „Nejhorší bylo zvednout telefon a odhodlat se k tomu strašnému sdělení, že se mi ztratilo dítě. Myslím, že to pro každého rodiče představuje stejnou noční můru. Další šílený moment byl, když Christine kvůli cizímu dítěti kývne na to, že je to její syn. To bylo něco tak bizarního, nenormálního, že jsem byla vděčná za to, co mi poradil režisér,“ přiznává Angelina, která považuje za čest hrát ve filmu režiséra Clinta Eastwooda.

„Líbí se mi jeho filmy, vážím si ho jako tvůrce i jako člověka. Clint respektuje každého člena týmu, navíc je rozený vůdce. Je známý tím, že žádnou scénu netočí více než dvakrát, takže se to hned napoprvé snažíte zahrát, jak umíte nejlépe. Proto jsou jeho filmy tak skutečné,“ tvrdí zkušená herečka.

S úsměvem už teď vzpomíná na modřiny z bruslení, které měla z natáčení: „Bruslit jsem se učila až v devatenácti pro thriller Nebezpečná síť, brusle z roku 1928 ale vypadaly jinak. Samý kov, žádná guma a žádné brzdy!“

:.Brad Pitt a Angelina Jolie jako Mr. & Mrs. Smith. Právě v tomto filmu navázali milenecký vztah.foto: Bontonfilm

Kandidátka na Oscara

Za Christine by mohla Angelina dostat Oscara. Když se jí reportéři ptali, jak je pro ni důležitá zlatá soška, odpověděla: „Už jsem jednu dostala v roce 2000 za vedlejší ženskou roli v dramatu Narušení, ale vlastně ji nemám. Věnovala jsem ji mamince. Nevím, kam Oscara dala, jen to, že jsem ho po její smrti nenašla. Další soška by se mi tedy líbila, ale i bez ní budu mít příjemný pocit za dobře odvedenou práci.“

Angelina, kterou letos ještě uvidíme v dobrodružném snímku Mercenary: The Love and Honor (Žoldák: Láska a čest) a v dramatu Atlas Shrugged, odpověděla i na otázku, jestli s filmem skončí.

„Ještě mě čeká pár měsíců natáčení špionážního thrilleru Evelyn Salt, který se měl předtím, než jsem v roli tajné agentky CIA nahradila Toma Cruise, jmenovat Edwin A. Salt. Pak se rozhodnu, jestli u filmu zůstanu. Mám zodpovědnost za početnou rodinu. Naštěstí jsem finančně nezávislá a mohu si dovolit být s dětmi doma. Jednou za rok či za dva třeba něco natočím, možná ale skončím úplně.

.: Angelina Jolie a Brad Pitt v Cannesfoto: ČTK/AP/Francois Mori

Už dávno nemám ambice, které jsem měla ve dvaceti,“ míní Angelina, jež se objevila na stříbrném plátně poprvé v sedmi letech v komedii Lookin’ To Get Out se svým otcem Jonem Voightem. Za šestnáctiletou kariéru natočila neuvěřitelných čtyřicet filmů.

Agelina září štěstím

„Po letech, kdy jsem prožívala citové extrémy, jsem nesmírně vyrovnaná a šťastná. Jsem moc ráda, že moje maminka, která mi bohužel odešla příliš brzy, už v osmapadesáti, poznala většinu mých dětí, a říkám si, že za všechno musím být vděčná. Je požehnáním mít zdravé děti, po kterých jsem tolik toužila, a bezvadného partnera.

Spousta lásky, kterou jsem teď obklopena, mi plně nahrazuje všechno, co jsem kdy ztratila. A navíc jako matka si připadám daleko víc sexy než v jakékoli roli předtím,“ říká Angelina, která má za sebou dvě neúspěšná a bezdětná manželství s anglickým hercem Jonnym Lee Millerem (38) a s Američanem Billym Bobem Thorntonem (53).

V roce 2002 adoptovala v Kambodži prvního syna Madoxe, tři roky nato dceru Zaharu z Etiopie a v březnu roku 2007 dalšího syna Paxe z Vietnamu. S Bradem Pittem má dvouletou Shiloh a loni v srpnu narozená dvojčata, chlapečka Knoxe a holčičku Vivienne. A plánuje další. Je sledována nejlepšími porodníky. Podle nich je natolik plodná a v pořádku, že by je mohla mít do pětatřiceti.

:.Kudrnatá Angelina Jolie jako manželka popraveného novináře ve filmu Síla srdcefoto: Archiv Fresh Film Fest

Svatba je pro ni velmi důležitá

Předtím by se ale chtěla do třetice vdát. Bradovi dokonce nabídla sňatek už loni o Vánocích, ten se ale nekonal. Brad, který je momentálně nejvíce zaneprázdněn dvojčaty, chce mít na všechna zásadní rozhodnutí dost času. Podle Angeliny je však sňatek nevyhnutelný.

„Normálně se lidi zamilují, vezmou se a pak mají rodinu. My jsme to udělali obráceně. Dříve nebo později nás ale naše děti stejně donutí, abychom se vzali. Už teď se ptají, proč si Shrek vzal Fionnu a my jsme ještě svatbu neměli.“

Reklama

Související témata:

Související články

Jolieová: Nechci být domácí puťka

Americká herečka Angelina Jolieová svému partnerovi a hereckému kolegovi Bradu Pittovi oznámila, že nemá v úmyslu stát se domácí puťkou. Už také plánuje,...

Podle Jolie je sex se ženami příjemnější

Angelina Jolieová v rozhovorech s novináři naznačila, že s Bradem Pittem plánují velkou rodinu. Napřesrok chtějí mít šest dětí a postupně další, aby jich bylo...

Recept na krásu Angeliny Jolie

Angelina Jolie po narození svého děcka velmi rychle zhubla a následkem drastických diet jí vystoupily na pažích a čele nepěkné žíly. Ve snaze zbavit...

Výběr článků

Načítám