Hlavní obsah

Američanky chodí pro kabelky na internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Přes internet se dá zařídit leccos, nejnověji si přes něj můžete i zapůjčit luxusní kabelku od některé známé světové značky. Cena takového kousku se pohybuje řádově v desítkách tisíc korun, na internetu ji pořídíte podstatně levněji. Když vás omrzí, můžete ji navíc promptně vrátit.

Článek

Americké ženy si raději půjčují kabelky z internetových půjčoven. Na temním trhu jsou nejméně dvě takové půjčovny - BagBorrowOrSteal.com a FromBagsToRiches.com.

Další tři jsou v Británii a po jedné v Německu, Kanadě a Austrálii. Jedna je i v ČR. Zájem o ně je velký, odhaduje se, že jde o tisíce kusů zápůjček. Podle odborníků se tím potvrzuje trend, že kvalitní kabelka je nedílnou součástí oblečení a že na ní záleží stejně, jako na ostatních doplňcích. I

Například kabelku Birkin z krokodýlí kůže od firmy Hermés si lze vypůjčit za 6000 dolarů na měsíc (asi 111 000 korun). Na novou se čeká přes rok, nebo je možné si ji koupit při dražbě, kde může vyjít na 65 až 120 tisíc dolarů. Záleží na počtu diamantů, kterými je zdobená.

Hygienickou stránku věci designéři nezanedbávají, protože kabelky pravidelně čistí. Americké půjčovny jsou v provozu teprve pár let, ale vydobyly si poměrně slušnou prestiž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám