Hlavní obsah

Dobré plavky vylepší tělo

Právo, Jana Tomsová

Výhodné bývá kupovat plavky koncem léta, jenže je tu touha povýšená na potřebu, a s tím se nedá nic dělat. Léto si nový model zaslouží a ve slevě pak další přikoupíme, když se něco naskytne.

Článek

Opravdu dobré plavky udělají stejnou službu jako kvalitní prádlo. A ne každé, které se člověku líbí, postavě také sednou. Proto není zrovna lehké je nakupovat. Nekonečné zkoušení může být totiž taková otrava, že nakonec ze zoufalství vezmeme už cokoli.

* Na výpravu za plavkami je dobré vydávat se v chladnějších dnech, kdy není v kabinkách k padnutí. Risk na tržišti se nemusí vyplatit.

* Nejlepší je nikoho si s sebou nebrat, protože bude za chvíli netrpělivý a začne popohánět čas. Koneckonců rozhodující je vlastní dobrý pocit a ne něčí názor.

* Při nákupu na dobírku je třeba pečlivě změřit tělo podle tabulek v katalogu.

* Zcela nevyztužené podprsenky vypadají pěkně jen na mladých děvčatech. Do plavek lze však dodatečně všít speciální měkké košíčky, které se prodávají v galanteriích.

Nosí se všechno

Nelze určit nějakou výraznou linii, která by charakterizovala letošní plavkovou módu. Vidět je několik zásadnějších směrů. Měkce tvarované bikiny mají úzká i širší ramínka vedená za šíji.

Objevují se na nich drobné detaily, které oživí nenáročný střih - kroužky, šněrování či malá bižuterie. Hodně časté jsou kontrastní lemy na podprsence i kalhotkách. Jiný typ dvoudílných plavek je pečlivě propracovaný, většinou s kosticemi a kalhotkami o něco většími, než jsou dva uvázané kousíčky plavkoviny.

Na jednodílných modelech nacházíme smyslné řasení v partii ňader, hru s většími vzory po celé ploše a barev více než předcházející léta. Černá samozřejmě nemizí, ale většinou je spojena s nějakým kontrastem, například vzorováním v určité části. Jinak vládnou všechny možné květinové motivy, víc s exotickou inspirací.

Rozšiřují se takzvané tankiny, což je dvoudílný plážový oděv, něco jako plavkové kalhoty a úsporný topík. Jde o dobrou módní zprávu pro ty ženy, které už bikinám poněkud odrostly, nicméně chtějí na sebe šikovně upozorňovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Kdy vás práce zavede do plavek?

Jste přesvědčená, že se v práci nemusíte obávat toho, že by vás kdy někdo zahlédl jinak, než v bezvadně padnoucím kostýmku, který skvěle kryje případné...

Dara Rolins navrhla vlastní kolekci plavek

Dara Rolins je známá nejen kvůli svému hlasu, ale také pro svůj osobitý styl v oblékání. Tentokrát ukázala, že umí krásné věci nejen nosit, ale také vytvářet.

Sláva nazdar výletu!

Pokud se někomu příliš nechce vyrazit o víkendu za čerstvým vzduchem, pak by to možná spravila povzbuzující injekce v podobě nového, sportovně laděného...

Výběr článků

Načítám