Hlavní obsah

Mladým na jaro

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Móda pro teenagery se mění hodně často. S čím přijde letos na jaře? Rozhodně se nemusíte bát, že vaše dospívající ratolesti budou chtít kompletně vyměnit stávající šatník, důležité budou hlavně nové prvky.

Článek

* Důležitý rys jak dívčích, tak chlapeckých trik tvoří takzvaně zdvojená optika, kdy jedno triko vypadá jako dvě na sobě. Zároveň se ale nosí skutečné vrstvení, a to v nejrůznějších variantách: pod ramínkové tílko top, krátké triko na delší apod.

* Kapuce jsou pomalu na všem.

* Zejména přes kanýrové sukně se často nosí těsně obepnuté bederní sedlo z odlišného materiálu, nejčastěji džínoviny nebo imitace kůže.

* Nejaktuálnější délka kalhot dosahuje mírně nad kotníky, na mnoha modelech tak lze upravit i délku klasickou.

* Celé oblečení je sladěno maximálně ze dvou barev, další jsou už jen malým doplňkem. Dbá se na to, aby barevně odpovídala i obuv.

Další tipy k úvaze

Ležérnost k mládí patří, ale oproti minulým letům se zejména v dívčím šatníku drží více při zdi. Z krátkého sáčka nebo bundy může klidně vykukovat svetřík, nikoli však velký kus. Okraje mnoha dívčích oděvů jsou často z roztřepených vláken nebo je zdobí krajka. Volány na jednobarevných sukních bývají vypodloženy vzorovaným materiálem.

Blejzry zdaleka nepatří jen do světa dospělých, jenom působí v mladším podání uvolněněji. Pokud jsou vypodšívkované, pak barevným materiálem s potiskem. Bílá košilová bunda, kterou lze vzít k čemukoli, bude nejspíš hitem.

Pirátský styl se rozjíždí zatím pozvolna, nicméně typicky uvázaný šáteček sluší i děvčatům, podle typu oblečení z různých materiálů.

Reklama

Související témata:

Související články

Novým prvkem v pánské módě jsou legíny

Letošní módní hit pro muže je jasný. Legíny. Ano, čtete správně. Dámy, které se jich hodlaly zbavit jako nevkusného domácího úboru, je mohou přeřadit...

OBRAZEM: Zlatožlutá je in

Pokud se chcete opravdu "blýsknout" rozhodně zvolte jakýkoliv odstín žluté nebo zlaté. Jsou to lichotivé barvy, které rozzáří každou ženu. Sluší blondýnkám,...

Jedno oblečení pro dva

Není nic horšího než si na období viditelného těhotenství pořídit dvoje šaty a střídat je pak až do úplného omrzení. Na náladě to rozhodně nepřidá. Současná...

Výběr článků

Načítám