Hlavní obsah

Sušenky s mlékem mohou dětem způsobit chronické onemocnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nejmenší strávníky jsou zaměřeny reklamy, které lákají ke koupi sušenek tím, že jsou nejlepší namočené v mléce. Jenže právě konzumace sušenek, oplatků a keksů s mlékem je nezdravá. Podle floridské lékařky Julie Weiové tato kombinace u dětí vyvolává řadu onemocnění. Pokud se sušenkami s mlékem krmí každý večer, trpí chronickými chorobami.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Otolaryngoložka Weiová prý léčila řadu malých pacientů s chronickou rýmou, kašlem, pálením v krku, ucpanými dutinami a nevolností. U mnohých zjistila, že si večer dopřávají oblíbené sušenky s mlékem. Když tuhle stravu přestali malí pacienti konzumovat, chronické onemocnění odeznělo.

Weiová teď nazývá choroby způsobené mlékem a sušenkami jako „milk and cookie diseases“.

„Až tři čtvrtiny amerických dětí, které jsou jinak zdravé, mohou trpět těmito chronickými chorobami, protože se večer před spaním ládují sladkými sušenkami a mlékem,“ tvrdí Weiová z Dětské nemocnice Nemours v Orlandu.

Reklama

Související témata:

Související články

Vzestup a pád krevního tlaku

Arteriální hypertenze neboli vysoký krevní tlak v tepnách je u lidí vyššího věku naprosto běžná. Když se tento stav neléčí, hrozí vážné onemocnění ledvin nebo...

Deprese a zhoršené vidění spolu souvisí

Že by spolu ztráta zraku a deprese souvisely? Dle expertů tomu důkladné zkoumání duševních poruch nasvědčuje. Podle nejnovější americké studie u depresivních...

Výběr článků

Načítám