Hlavní obsah

Park plný atrakcí čeká na rodiny s dětmi kousek za západními hranicemi

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německo

Děti a koneckonců i jejich rodiče si zaslouží celodenní povyražení na atrakcích, jako jsou kolotoče, horská dráha, obří tobogán či hrad se střílnami a molitanovými projektily. Nemusejí se harcovat na Matějskou pouť, jež jejich peněženkám pustí žilou a ještě jim prasknou nervy a ušní bubínky.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Na otevřených kládách se projíždí vodními kanály s kopce i do kopce. Zmáčeni budete jen lehce. V parných dnech projížďka na kládě může být vítaným osvěžením.

Článek

Mezi německými městečky Dingolfing, Eggenfelden a Landau, zhruba v polovině cesty mezi Pasovem a Řeznem, se nachází cenově přijatelný Bayern Park, který se rozkládá na zalesněné a zatravněné ploše 400 tisíc metrů čtverečních a nachází se v něm osmdesát atrakcí. Jsou určeny pro děti od tří do čtrnácti let, avšak na mnohých se vyřádí i rodiče.

Vesmírná stanice, řetízkáč i želví vlak

Mezi kolotoče patří nelétací labutě i obří řetízkový kolotoč, jsou tu trampolíny, skákací hrady i kosmická přípravka. Pro nejmenší jsou připraveny vláčky projíždějící kouzelnou pohádkovou krajinou plnou skřítků, tunelů a kouzelných houbiček. Želví vlak zase jezdí zahradami plnými rozkvetlých keřů a květin.

Foto: pro Novinky Ladislav Suk, Novinky

Na otevřených kládách se projíždí vodními kanály s kopce i do kopce. Zmáčeni budete jen lehce. V parných dnech projížďka na kládě může být vítaným osvěžením.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Většina kolotočů a houpaček je vymalována pestrými, kýčovýtimi obrázky a pohádkovými postavičkami, tolik oblíbenými u malých dětí.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Horská dráha je dlouhá, ale není strmá tolik, jako na Matějské pouti. O své děti se nemusíte bát, malá prťata musejí sedět ve vozících s dospělými.

Foto: pro Novinky Míša Štěpánek, Novinky

Vláček pro nejmenší projíždí pohádkovým lesem.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Sklouznutí na gumových kruzích na vodě je určeno pro děti starší pěti let.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Snadným ručkováním se dostanete se sedačkou do výšky šesti metrů a sezhora volným pádem sjedete dolů.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Skákací hrady jsou vhodné již pro děti od tří let.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Vláček s prťaty projíždí pohádkovým lesem, kde nechybí trpaslíci, sněhurka, broučci a také tunel.

V areálu hradu jsou střílny s děly, do nichž se ládují molitanové koule, jimiž se střílí. Děti si mohou zahrát buď na dobyvatele, nebo obránce tvrzi.

Vodní atrakce

Starší děti se vyřádí na bobové dráze, mohou si zajezdit v raftových člunech, na nichž se spouští po vodní skluzavce. Nechybí samozřejmě obří vodní tobogán, v němž se celá rodina sveze pohodlně usazená do velkého umělohmotného talíře se sedátky. Jízda v tobogánu trvá asi dvě až tři minuty. Mezi oblíbené vodní sporty patří jízda ve vydlabané kládě na obřích skluzavkách.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Jízda na občím tobogánu trvá asi tři minuty.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Vozítko na obřím tobogánu nabízí bezpečí i rodinám s malámi dětmi.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Parník na jezírku nabízí projížďku mezi pohádkovým zámkem a dalšími atrakcemi.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Mezi osmdesáti atrakcemi jsou i prolézačky jako toto lanové minicentrum.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Mezi atrakcemi jsou i ty pro děti mladší čtyř let.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Průpravu pro mladé kosmonauty nabízí astronautické centrum v nově otevřeném krytém hradě.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Zábavu především pro kluky a jejich tatínky zaručujě nově otevřený hrad s děly a střílnami. Děla se nabíjejí molitanovými koulemi. Střílny jsou v podhradí i za hradbami.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Tito draci a labutě nelétají, jen jezdí dokola. Jsou bezpečné pro děti mladší tří let.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Řetízkový maxikolotoč má sedátka pro všechny věkové kategorie, ti nejmenší se poutají double-pásy podobně jako v autě. Než se kolotoč roztočí, zvedne se sloup se sedačkami asi o tři metry. Hlava se na kolotoči motá méně, než známe z Česka.

Foto: pro Novinky Ladislav Suk, Novinky

Je libo projížďka na oslíku divočinou? Oslík hýká, skáče, jen je decentně kýčovitý, plastikový a pohybuje se na kolejnicích. Bezpečné i pro malé děti, pokud jedou s doprovodem.

Všechny atrakce jsou rozmístěny v zeleni, putování mezi houpačkami je příjemnou procházkou v přírodě, jejíž klid neruší pouťové vyřvávání z tlampačů, jako známe z vesnických zábav či Matějské pouti.

Parník s pohádkovým jezerem

Celodenní náročná zábava je vlastně procházkou, již si je možno zpestřit jízdou v pohádkovém parníku plujícím po jezeře se zastávkami na ostrůvcích s pohádkovým zámkem či dalšími atrakcemi. Protože se většina atrakcí nachází venku, je dobré se vybavit pláštěnkou či deštníkem. Není nutné brát si plavky, nejedná se o aquapark.

Občerstvení a ubytování

V areálu se nacházejí venkovní restaurace, ceny teplých jídel se pohybují od dvou do osmi eur. Půllitrový nápoj stojí od 1,5 eura výše.

Vstupné (v průměru 12 eur, v přepočtu asi 280 korun) se zaplatí jednotné a dále už jsou všechny atrakce zdarma, vyjma bobové dráhy, na niž se žetony za 1,5 eura platí zvlášť. Je to tedy nesrovnatelně levnější než zábavní parky v Česku.

Doporučuji vyrazit brzy ráno z Česka, zhruba od deseti do 17 hodin strávit v Bayern Parku a pak se pohodlně vrátit domů. Pro ty, kteří po náročném zábavním dni nechtějí děti mordovat ještě jízdou autem a naopak by raději přespali na místě, nabízím doporučení a ceny nejbližších ubytovacích zařízení.

Možnosti ubytování
Rodinný penzion Baumgartner, Milchstraße 76
84163 Marklkofen, tel: 08734-92990, www. baumgartner-gasthof.de
nachází se nedaleko Bayern Parku cca 15 minut jízdy
jednolůžkový pokoj 32 eur
dvoulůžkový pokoj 27,50 eur
ceny jsou za osobu včetně snídaně
speciální nabídka pro návštěvníky Bayern Parku (2 dospělí, 1 dítě, 1x přenocování, snídaně, dvoudenní vstup do Bayern Parku) - cena balíčku 119 eur
Vistaler Hof,Andreasstraße 2
94405 Rottersdorf bei Landau a.d. Isar, www.vilstalerhof.de
speciální nabídky pro návštěvníky Bayer Parku (2 dospělí, 1 dítě, 1x přenocování, snídaně, dvoudenní vstup do Bayern Parku) - cena balíčku 116 eur
Gasthaus Spaeth, Dingolfinger Straße 94
Englmannsberg, D-94419 Reisbach, www.gasthaus-spaeth.de
speciální nabídka pro návštěvníky Bayern Parku (2 dospělí, 1 dítě, 1x přenocování, snídaně, dvoudenní vstup do Bayern Parku) - cena balíčku 109 eur

Jak se tam dostat

Bayern Park leží u městečka Reisbach, mezi Pasovem a Řeznem. Nejrychlejší a nejpohodlnější cesta z Prahy vede přes Rozvadov a Regensburg. Autem trvá asi 3 a půl hodiny.

Otevírací doba je o víkendech a v době letních prázdnin od 9 do 18 hodin. V pracovní dny se zavírá o hodinu dříve.

Parkování je u areálu zdarma.

Více informací naleznete na www.bayernpark.de

Vstupné

děti 3–13 let: 11,50 eur

starší 14 let: 13,50 eur

senioři nad 60 let: 10 eur

handicapovaní: 10 eur

speciální ceny pro skupiny 20 a víceosob: rezervace na tel: 08734-92980

  • Zákaz vstupu se psy všech plemen
  • Toalety vybavené přebalovacími pulty
  • Toalety pro handicapované občany

Reklama

Výběr článků

Načítám