Hlavní obsah

Kocurová s Rosickým odstartovali kampaň proti zneužívání dětí

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Slavnostní zahájení kampaně moderoval držitel divácké ceny TýTý Petr Vondráček. Dětem zazpívala Dasha, nechyběla ani druhá česká SuperStar Vlasta Horváth nebo rosnička Radka Kocurová, která je patronkou kampaně spolu s fotbalistou Tomášem Rosickým.

Článek

Kampaň nadace Naše dítě má za cíl upozornit veřejnost na formy psychického a fyzického týrání dětí a na problematiku komerčního sexuálního zneužívání nezletilých.

„V uplynulých třech letech skončily desítky případů týrání dětí smrtí. V roce 2005 to bylo v 10 případech a počet každý rok o pět dětí stoupl, v roce 2007 bylo utýráno v České republice 20 dětí. To je více než alarmující číslo, tragickým událostem se v mnoha případech dalo zabránit,“ říká ředitelka Nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová.

Malá holčička Nikola Kuličová, která se stala tváří celé kampaně, je dcerou sparťanského fotbalového útočníka Marka Kuliče. Foto: Naše dítě

Ke kampani se můžou zájemci připojit zakoupením červené karty s píšťalkou. Červená karta říká stop násilí páchanému na dětech, podobně jako červená karta za nečistou hru ve fotbale.

Rosický: Budu rád, když se každý zapojí

„Budu rád, když se každý z nás zapojí a v rámci kampaně zakoupí tuto symbolickou červenou kartu s píšťalkou. Podpořit nadaci v boji proti týrání dětí má rozhodně velký význam. Osobně bych červenou kartu udělil všem, kteří považují děti za svůj majetek,“ říká fotbalista Tomáš Rosický. Na slavnostním zahájení Tomáše Rosického omluvila jeho přítelkyně Radka Kocurová, protože český reprezentant se zotavuje po operaci.

Na červené kartě Nadace Naše dítě je uvedeno Desatero dětských práv a zároveň i Desatero rodičů. Balíčky s kartou a píšťalkou jsou za 30 Kč prodávány dobrovolníky v pražském Paláci Flora do konce června 2008, při konání Aviatické pouti v Pardubicích 31. května a 1. června a na dalších místech republiky.

V neděli 1. června 2008 od 14:00 se pak před Palácem Flora slaví Mezinárodní den dětí. Vystupovat bude zpěvačka Zorka Jandová s programem pro děti plným písniček a povídání. Nebude chybět street dance ani hosté: Alice Bendová, Lucie Váchová, patronka kampaně Radka Kocurová a další. Děti budou pak samozřejmě soutěžit o věcné ceny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám