Hlavní obsah

Jak na začátku školního roku ušetřit čas a peníze

Začátek školy je za dveřmi a školáci začínají odpočítávat dny, kdy se ve škole opět začnou rozdávat známky. Zahájení školního roku se ale určitou měrou týká i rodičů, kteří budou muset z tašky vytáhnout peněženku a vyrazit do obchodu pro nové školní potřeby, ale i nové oblečení, obuv či potřebné vybavení pro zájmy a záliby dětí. Čas i peníze přitom rodiče mohou ušetřit při nákupu zboží přes internet. Dobrým pomocníkem jim pak může být internetový srovnávač cen.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ať už budete nakupovat sadu na výtvarnou výchovu pro prvňáčka, učebnice pro ostříleného středoškolského studenta či oblečení a nové sportovní obutí, srovnávač cen vám pomůže ušetřit i několik stovek korun.

„Na Zboží.cz stačí zadat název produktu do vyhledávání a během chvíle se vám ukáže, na jakých e-shopech můžete daný výrobek zakoupit, kolik kde stojí spolu se stručnou charakteristikou výrobku,“ popisuje funkci srovnávače cen Štěpánka Kovaříková, manažerka serveru Zboží.cz.

Jakému e-shopu věřit?

Může se stát, že vám ceny některých e-shopů přijdou neuvěřitelně nízké až podezřelé. Pokud si nejste jistí, jestli e-shopu věřit, tak se stačí podívat na jejich hodnocení pocházející od nakupujících před vámi.

„Na Zboží.cz najdete u každého e-shopu hvězdičky, které symbolizují, jak s ním byli zákazníci před vámi spokojeni,“ doplnila Kovaříková. Podle toho se mnohem snadněji rozhodnete, zda nabízené ceně věřit nebo ne.

A kolik můžete až ušetřit?

V přiložené tabulce naleznete několik základních věcí, které každý školák bude potřebovat. Díky srovnávači se nám na 5 vybraných položkách podařilo během chvíle ušetřit několik stovek korun, které se určitě neztratí.

Kolik lze ušetřit?
VěcNejnižší cenaNejvyšší cena
Sešit A4 40 listů10 Kč25 Kč
Princess Školní aktovka1039 Kč2196 Kč
Penál Hello Kitty163 Kč499 Kč
Hannah Montana Box na svačinu65 Kč149 Kč
Matematika pro 1. ročník29 Kč69 Kč
Finální cena1306 Kč2938 Kč

 Zdroj: Zboží.cz 

Reklama

Související témata:

Související články

Letos naposledy je vysoká škola bez poplatků

Ještě letos budou moci vysokoškoláci studovat bez poplatků. Už za rok v říjnu to má být jinak. Ministerstvo školství finišuje s novelou VŠ zákona, která umožní...

Výběr článků

Načítám