Hlavní obsah

Děti slavily svůj svátek a upozorňovaly na násilí páchané na dětech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V rámci kampaně s názvem „Dejme týrání dětí červenou kartu!“ se na Den dětí v Praze sešli rodiče se svými ratolestmi, aby oslavili svátek a vyjádřili podporu nadaci v boji proti bezpráví páchaném na dětech.

Foto: Nadace Naše dítě, Novinky

Zábavné odpoledne plné soutěží moderovala Zora Jandová.

Článek

„Odhaduje se, že až 40 tisíc dětí ročně je v Česku týráno, vloni dokonce u dvaceti dětí skončilo týrání smrtí, a to považujeme za obrovskou tragédii, která by se nikdy neměla opakovat,“ říká ředitelka Nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová.

Kampaň nadace má za cíl ochránit děti a upozornit veřejnost na formy psychického a fyzického týrání dětí a na problematiku komerčního sexuálního zneužívání nezletilých.

Nedělní akce se kromě vážných témat zaměřila i na zábavu

Zpěvačka Zora Jandová zpívala s dětmi oblíbené písničky, učila je mluvit havajsky a rozdávala dárky v napínavých soutěžích. Zábavného odpoledne se zúčastnily i televizní rosničky Radka Kocurová a Lucie Váchová či herec Daniel Bambas a herečka Alice Bendová, kterou doprovodil manžel se synem Vašíkem.

„Od té doby, co máme malého Vašíka, jsem ohledně týrání dětí ještě mnohem více citlivá, než dříve. Každý by si měl uvědomit, jak je důležité oznámit, když zjistíte, že je některému dítěti ubližováno a nedělat, že to bezpráví nevidíte,“ řekla Alice Bendová.

Kampaň můžete i podpořit i vy, a to tak, že si zakoupíte červenou kartu s píšťalkou, která říká STOP násilí páchanému na dětech, podobně jako červená karta za nečistou hru ve fotbale. Na červené kartě Nadace Naše dítě je uvedeno Desatero dětských práv a zároveň i Desatero rodičů. Balíčky s kartou a píšťalkou jsou za 30 Kč prodávány dobrovolníky v pražském Paláci Flora do konce června 2008.

Zakoupením karty s píšťalkou přispíváte na pomoc týraným dětem. Více informací naleznete na www.nasedite.cz.

Reklama

Související články

Každá šestá Rakušanka je doma zneužívaná

Šokující případ Josefa Fritzla, jenž přes dvě dekády věznil dceru a měl s ní sedm dětí, vyvolal v Rakousku celospolečenskou debatu o domácím násilí. Přispělo...

Výběr článků

Načítám