Hlavní obsah

Děti dospívají dříve než před několika lety

Novinky, Famous
NEW YORK

Psychologové trvdí, že se dnešní děti ze základní školy chovají jako teenageři minulé generace. Každá následující generace dospívá psychicky stále dříve. Odborníci přesně nevědí, čemu za tento efekt vděčíme, ale je jasné, že dnešní desetileté děti mají stejné chování, jaké učebnice psychologie popisují u teenagerů.

Článek

Před pár lety se tak chovala čtrnáctiletá děvčata, dnes mají podobný fyzický zjev a chování již dívenky ve věku mezi osmi a dvanácti roky. Časná dospělost představuje velkou zátěž především pro rodiče. Již desetileté dívky chodí s chlapci na rande, přejí si k Vánocům luxusní typy mobilů a nosí tanga.

Zatímco dříve poslouchaly Dádu Patrasovou a jí podobné dětské hvězdy, dnes se vrhají rovnou na Madonnu a Justina Timberlaka. Jenže to také znamená, že se setkávají velmi brzy s otevřenou sexualitou. Bohužel toho o sexu od rodičů a ze školy ví pramálo. Odborníci ne nadarmo volají po včasné sexuální výchově, s níž by se mělo začít již v mateřské školce.

Možná za dřívější dospívání může dobrá výživa či obezita

Dosud jsme jim říkali "malé děti", ale oni tráví hodiny na internetu brouzdáním po stránkách určených dospělým a hrají hry, s nimiž zápasí jejich rodiče a starší sourozenci. Mladé dívky se také již na prvním stupni základní školy začínají líčit, nosí minisukně a tváří se jako dospělé.

Stále více studií potvrzuje, puberta přichází rok od roku dříve. Podle lékařů je příčinou možná dobrá výživa či obezita.

Reklama

Související články

Dospívají už i předškolní dívenky

Proč se tak děje, není zřejmé, ale jedno je jasné: Puberta nastává u děvčat stále dříve. Téměř polovina Američanek černé pleti a 15 procent bělošek vykazuje...

Výběr článků

Načítám