Hlavní obsah

Čím se zabývají dnešní těhotné ženy

Novinky, das

Zatímco dříve byly ženy v získávání informací odkázány především na svého lékaře, zkušenější kamarádky, matky či babičky, dnes jim ve všem pomáhá internet. Jeho předností je, že reaguje okamžitě. I díky tomu se ženy věnují i takovým tématům, která by je přirozeně nikdy nenapadla.

Foto: Profimedia.cz

Většinu informací spjatých s těhotenstvím ženy získávají na internetu.

Článek

Jsou ženy, které tvrdí, že čím více informací si nastudují, tím více si jsou jisté a nemají například při porodu strach. Druhá polovina žen však tvrdí naprostý opak. Internet je úžasná věc, tak proč ji nevyužít na maximum?

Na jakoukoli otázku dostaneme odpověď a můžeme se tak lépe připravit na roli, která nás po porodu čeká. Například ze statistik vyhledavače Seznam.cz vyplývá, že ženy hledají informace i k takovým tématům, jako je bonding, hypnoporod, jak probíhá porod do vody apod. Chtějí tak mít skutečně přehled o tom, co všechno je možné a dopřát si tak možnost volby.

Porod se tak stává středobodem jejich zájmu. Kromě toho, že se snaží dopátrat samotného porodu, je zajímá i forma porodu - zda porodit přirozeně či císařským řezem.

Porod císařským řezem je v České republice velmi populární, informace o něm si na Seznam.cz vyhledává více než 50 tisíc žen ročně. Pro srovnání – informace o přirozeném porodu hledá méně než tisícovka žen.

Dle veřejně dostupných statistik z loňského roku se četnosti císařských řezů v jednotlivých porodnicích pohybují od 10 % do 40 % ze všech porodů. Je pravděpodobné, že se císařské řezy provádějí v některých případech na žádost rodičky, bez medicínské příčiny.

Dalším věčným tématem, které ženy v souvislosti s porodem na internetu řeší, je epidural. Zajímají je nejen výhody či nevýhody, ale také cena či vedlejší účinky.

Dnes se ale nespokojí jen s informacemi, dost často chtějí na vlastní oči vidět, jak konkrétní porod vypadá, proto vyhledávají i videa samotného porodu.

Z čeho mají Češky v těhotenství strach?
V souvislosti s těhotenstvím u žen převažují obavy
Mimoděložní těhotenství
Menstruace v těhotenství
Sex v těhotenství
Krvácení v těhotenství
Zamlklé těhotenství
Špinění v těhotenství
Preeklampsie v těhotenství
Pálení žáhy v těhotenství
Paralen v těhotenství
Výtok v těhotenství

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám