Hlavní obsah

Kurz Hravě žij zdravě přišel letos s několika novinkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V září opět odstartoval internetový kurz zdravého životního stylu Hravě žij zdravě, který vede děti k utváření správných stravovacích návyků a podporuje jejich zdravý životní styl. Tentokrát ale pořadatelé celý kurz zatraktivnili hned několika novinkami. Tou hlavní je inovace Deníčku – praktické části kurzu, který je provázán s tématy o zdravém a aktivním životním stylu probíranými ve čtyřech lekcích. Kurz každoročně probíhá na stránkách www.soutez.hravezijzdrave.cz od poloviny září do konce prosince.

Foto: Profimedia.cz

I zdravý životní styl může děti bavit.

Článek

Od zahájení registrace se do internetového kurzu zdravého životního stylu Hravě žij zdravě přihlásilo přes 350 tříd. Novinky pátého ročníku vyzkoušelo již na 60 tříd z Moravskoslezského kraje, 40 tříd z Jihomoravského kraje a přes 35 tříd z kraje Vysočina. Nejméně tříd se zatím přihlásilo z Karlovarského, Královehradeckého a Plzeňského kraje.

Nový Deníček má za cíl žákům přiblížit, jak správně vyvážit příjem a výdej energie. V každé ze čtyř částí Deníčku jsou vygenerovány tři dny – lenošivý den, normální den a náročný den, kdy žáci mají za úkol vybírat správné skladby jídel, či velikost porcí v závislosti na aktivitách, které byly v daný den vykonány.

Dalšími novinkami pátého ročníku Hravě žij zdravě jsou zajímavé ceny pro vítězné třídy od partnerů Alpine Pro či Národního památkového ústavu ČR.

Na své si přijdou i učitelé. Nejaktivnější pedagog z každého kraje ČR, jehož třída dokončí kurz včas a s největším počtem bodů, pojede na víkendový pobyt do hotelu Gustav Mahler v Jihlavě. Kromě aktivního odpočinku čekají na vítěze dva bloky edukačně-motivačních technik a konzultace pod vedením Jany Divoké a Zuzany Málkové ze sdružení STOB.

Cílem kurzu není držet diety. Kurz ani nenabízí reklamu na potravinové doplňky či jiné přípravky na podporu redukčního režimu. Jeho funkce je čistě preventivní. Odbornými garanty celého kurzu jsou výživoví poradci ze společnosti STOB a z Poradenského centra Výživa dětí.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak omezit děti v jídle, aby netrpěly hlady

Zatímco chudé rozvojové země trápí hladomor, západní společnost řeší opačný problém. Počet obézních se neustále zvyšuje nejen mezi dospělými, ale už i mezi...

Výběr článků

Načítám