Hlavní obsah

Děti z dětských domovů draží své obrázky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dubnu se úspěšně rozběhl 4. ročník charitativního projektu Vlak štěstí a naděje, který formou internetové dražby obrázků pomáhá dětem z dětských domovů po celé České republice. Jednoduchá cesta, jak ocenit snahu dětí a motivovat je tak k dalším vlastním aktivitám, přilákala za necelých 6 týdnů úspěšné vydražitele již více než 200 obrázků.

Článek

Dosavadní průběh projektu si chválí jak dětské domovy, tak i jeho organizátoři spolu s garantem projektu, kterým je Federace dětských domovů ČR. Největší radost ale přináší dětem samotným.

„Projekt Vlak štěstí a naděje přináší především smysluplnou činnost pro děti, která vyplní jejich volný čas. Děti poznají, že se samy svou prací přičinily o nějaký finanční zisk, který potom využijeme v jejich vlastní prospěch. Těchto prostředků si pak samy váží mnohem víc,“ říká Andrea Musilová, ředitelka dětského domova v Tišnově.

„Projektu se účastníme pravidelně už od roku 2005 a máme to štěstí, že obrázky našich dětí se vždy téměř ze sta procent podaří vydražit,“ dodává Andrea Musilová, kterou všech třicet dětí z domova oslovuje jednotně „teto“.

Dosud získaly děti z dražby přes půl miliónu korun

Ne všechny domovy ale mají to štěstí, že se jim podaří v dražbě všechny obrázky prodat. „Letos se do projektu zapojilo 66 dětských domovů, ze kterých nám děti poslaly do dražby dosud rekordní počet 800 obrázků,“ informuje Daniel Olszyna, jeden z organizátorů projektu.

„Za uplynulé tři ročníky se podařilo pro děti získat přes 520 tisíc korun. Minulý rok se vydražilo přes pět set obrázků a letos bychom se tomuto číslu určitě rádi opět přiblížili,“ doplňuje Olszyna přání celého týmu, který se na projektu podílí.

Organizároři věří, že se to podaří díky dražitelům, kteří se na stránky aukce pravidelně vrací, i díky partnerům, kteří formou bannerů na svých webech umožňují projekt pro děti propagovat. Všichni, kdo mají zájem se do dražby obrázků dětí z dětských domovů letos zapojit, mají ještě stále příležitost na stránkách www.vlakstesti.cz , a to až do 30. června 2008. Za vyvolávací cenu od 300 Kč se jim nabídne možnost darovat dětský úsměv, jehož cena je nevyčíslitelná.

Reklama

Související témata:

Související články

Rakovinou onemocní každý třetí občan ČR

Ačkoliv každý ví, jak moc je onkologické onemocnění závažné, stále velmi málo lidí dbá na prevenci rakoviny. Právě proto ve středu 14. května probíhá...

Výběr článků

Načítám