Hlavní obsah

Kreslené postavičky často lákají děti na nezdravé jídlo

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Shrek, Simpsonovi, Tom a Jerry a jim podobné animované postavičky pomáhají propagovat nezdravou stravu pro děti. Varují před tím britští odborníci. Postavičky se v poslední době velmi často objevují na obalech příliš tučných, sladkých a slaných potravin. Podle britského magazínu spotřebitelů Which? filmové a televizní hvězdy podkopávají úsilí rodičů nabízet dětem zdravá jídla.

Článek

"Pochutiny se známou postavičkou na obalu jsou opravdu vážný problém," varují autoři odborného článku. Jako příklad uvádějí Spider-Mana na čokoládových cereáliích Nesquik, Simpsonovi na medovém popcornu nebo Toma a Jerryho na čokoládách. Ve všech případech jsou potraviny pro děti nevhodné kvůli vysokému obsahu cukru. Známé animované postavičky využívá při prodeji mimo jiné také síť McDonalds.

"Je chválihodné, když se rodiče snaží své děti ochránit před nezdravými potravinami, o to víc, když jejich snažení podrývají známí animovaní hrdinové," shodují se odborníci.

Reklama

Související témata:

Související články

Děti nesnídají a dostávají špatné svačiny

Dětská dopolední přesnídávka by podle odborníků na výživu měla pokrýt asi deset až 15 procent jejich denního energetického příjmu. Děti by měly jíst pětkrát...

Výběr článků

Načítám