Hlavní obsah

Tanec u tyče má svou miss

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až neuvěřitelně ohebná, svalnatá těla a napnuté šlachy byly k vidění v klání o titul Miss Pole Dance v Jižní Americe. Na prestižní soutěž přijela do Buenos Aires spousta uchazečů o vítězství ukázat své umění. Takzvaný pole dance se stal v poslední době velmi oblíbeným sportem.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejlepší tanečnice a tanečníci u tyče z Jižní Ameriky soutěžili o titul

 
Článek

Vítězkou akce se stala Brazilka Alessandra Rancanová. Ta získala nejen první místo, ale i ocenění v kategorii o nejlepší umělecký výkon. První cenu si odnesla v červeném, dvoudílném trikotu posetém blyštivými flitry. Do vlasů připnula červenou květinu, která jako by symbolizovala exotickou krev, jež mladé Brazilce koluje v žilách.

Foto: Profimedia.cz

Miss Pole Dance vyhrála Brizilka Alessandra Rancan.

Nadějná tanečnice se zúčastní také mistrovství světa v pole dance, které se uskuteční 31. ledna až 2. února ve Velké Británii. Tam se utká s mistry z různých asijských i evropských zemí, USA i Austrálie. Předtím, než začala v roce 2011 Rancanová trénovat u tyče, věnovala se deset let rytmické gymnastice a atletice, za což získala i několik ocenění.

 Pole dance není tancem lehkých dam

Dříve bylo toto umění možná vnímáno jako podřadné. Protože kdykoliv někdo řekl, že se tančí u tyče nebo na tyči, asociovalo to aktivitu dam z večerních podniků pro pány. Dnes je ale vše jinak. Pole dance je stále oblíbenějším sportem, kterému se věnují jak dámy, tak i muži. Podlehly mu i některé hollywoodské celebrity.

I v Čechách je nespočet center pro výuku, kurzů a lekcí. Díky tomuto netradičnímu sportu se totiž dá skvěle vytrénovat a posílit tělo, ale také zvýšit sebevědomí. Jak vypadá extrémní umění těch, kteří se oboru pole dance věnují profesionálně, si můžete prohlédnout na videu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám