Hlavní obsah

Lék proti zapomínání - křížovky jsou pasé, nejúčinnější je prý orgasmus

Novinky, Filip Šára

Zapomeňte na křížovky. Pokud si chcete procvičit mozek, nový výzkum tvrdí, že daleko efektivnější je dosažení orgasmu. Mozková činnost se významně zvyšuje právě během orgasmu. Informaci přinesl server Mail Online.

Foto: Profimedia.cz

Myšlenkové operace při dělání různých hlavolamů totiž aktivují jen malou část mozku.

Článek

Dosažení orgasmu je pro náš mozek účinnější trénink než křížovky či sudoku. Myšlenkové operace při dělání různých hlavolamů totiž aktivují jen malou část mozku, kdežto orgasmus jeho celek, jak upozorňuje profesor Barry Komisaruk, americký neurolog a psycholog.

Radostné a zdravé cvičení

Komisaruk již před deseti lety jako první psal o propojení orgasmu s oblastmi mozku. Nyní rovněž dodal, že vyvrcholení při sexu navíc může také blokovat bolest. „Při orgasmu pozorujeme obrovský nárůst toku krve do mozku. Dle mého názoru to nemůže být špatné. Krev do mozku přináší veškeré živiny a okysličuje ho," řekl.

Profesor, který pracuje na Rutgers University v New Jersey, měřil u žen tok krve do mozku při dosažení orgasmu. Touto problematikou se zabývá již od roku 1960. První experimenty začal provádět na krysách, na ženy přešel až o dvacet let později.

Prý se stále máme hodně co učit. O rozkoši, přesněji řečeno jakým způsobem náš mozek tyto pocity vytváří, stále prakticky nic nevíme. Není přesně známo, které části mozku dokážou produkovat ty nejintenzivnější pocity slasti, natož jak s tím dále pracovat. Bylo by zajímavé, kdybychom to uměli využít jako lék i na deprese, závislosti či bolest.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám