Hlavní obsah

Špatný výběr dárku se nemusí vyplatit, pro každou druhou ženu je to důvod k rozchodu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete-li druhému udělat radost, pak výběr vánočního dárku dlouze zvažujte, zvlášť pokud je obdarovaným žena. V ten okamžik raději zapomeňte na nejrůznější vtípky v podobě růžového setu šroubováků či koše na třídění odpadu. Ženy pro nic takového většinou nemají pochopení. Podle britského průzkumu se až polovina z nich při rozbalování těchto dárků buď naštve, nebo rozesmutní. Mnohé z nich pak zvažují i rozchod.

Foto: Profimedia.cz

Podcenit výběr dárku se nemusí vyplatit.

Článek

Portál Ask Her Friends vyzpovídal na sedmnáct set žen. Až polovina z nich se přitom přiznala, že by byla schopna kvůli nevhodnému dárku opustit přítele.  Přičemž problém by ženy neviděly v dárku jako takovém, ale spíše ve faktu, že se dotyčný nesnažil a sobecky sáhl po tom prvním, co ho zrovna napadlo.

Mezi nejhorší dárky pak podle deníku Daily Star ženy řadí utěrku na monitor, zahradní substrát, míchačku na maltu či zastřihovač vousů.

Čtvrtina žen si navíc postěžovala, že od partnera nedostane pod stromeček vůbec nic.

Pokud se ale zadaří, žena roztaje jako led. A muž pak bude s jistotou za povedený dárek náležitě odměněn. „Ženy jsou pak mnohem milejší a přístupnější. Sedm z deseti žen pak muže odmění náruživým milováním,“ dodávají autoři průzkumu.

Dárky, které ženy příliš nepotěší

Malé domácí spotřebiče – mixéry nebo šlehači se ženám příliš nezavděčíte. Většinou to totiž vnímají tak, že by měly trávit víc času v kuchyni. I když jde bezpochyby o jedny z nejlepších pomocníků do kuchyně vůbec, radost příliš neudělají.

Levné parfémy – pokud se rozhodnete darovat parfém, kupujte výhradně originál. Nic nezkazí náladu tak jako levná náhražka, nebo dokonce padělek. Nejlepším řešením je v tomto případě ověřit si, zda žena už podobný nebo stejný parfém v minulosti nepoužívala. Není na škodu se zeptat, jakou značku by preferovala, nebo si informace zjistit od blízké kamarádky.

Poukázka do fitness – hubnoucí programy nebo členství do posilovny darujte jenom v případě, kdy si o to žena sama řekne. I dobře myšlený dar může být pochopen špatně a partnerku může ranit. V tomto případě je vhodnější darovat pobyt v lázních nebo relaxační masáž.

Dárkové karty a vouchery – pokud si nevíte rady, může vás to svádět ke koupi dárkového voucheru. Zde je bohužel ten problém, že obdarovaný ví, kolik jste do daru investovali, a může se cítit dotčeně. Ani zabalené vánoční dárky se s cenovkou nedávají. Ujistěte se, že dárek, který kupujete, se bude více líbit tomu, koho obdarováváte, nikdy tedy nevybírejte podle svého vkusu.

Reklama

Výběr článků

Načítám