Hlavní obsah

Kruhový trénink pro zpevnění všech problémových partií

Novinky, Karel Markel, Supertělo.cz

Že je procvičení všech ženských problémových partií v jediném tréninku nemožné? Tento kruhový trénink vás donutí změnit názor.

Foto: Karel Markel, Supertělo.cz (5x)

I problémové tělesné partie se mohou efektivně procvičovat.

Článek

Problémové partie dokážou znepříjemnit život. Některé ženy mají povislou kůži na pažích, některým se nedaří zbavit se vrstvy tuku na stehnech či břiše, jiné marně bojují s příliš objemným pozadím.

Všechny tyto problémy však lze efektivně řešit díky správně sestaveným kruhovým tréninkům, jeden takový naleznete v tomto článku. Z jakých cviků se skládá?

1. Výpady vzad

Klasické výpady již nejspíše dobře znáte, zde je ovšem použita varianta zadních výpadů, které dokážou daleko efektivněji procvičit jak svalstvo stehen, tak svalstvo hýžďové. Postavte se do vzpřímeného postoje a ruce držte v bok. Nadechněte se a proveďte dlouhý krok vzad, čím delší zvládnete, tím lépe.

Pohyb zastavte v momentě, kdy se koleno zadní nohy téměř dotýká země. Poté se vraťte do výchozí pozice a cvik opakujte i na druhou nohu. Po celou dobu provádění cviku se také soustřeďte na rovná záda a pravidelné dýchání.

2. Kyvadlo

Druhý cvik skvěle prověří sílu vašeho břišního svalstva i celého stabilizačního systému. Lehněte si na záda, natáhněte nohy a zvedněte je do výšky tak, aby svíraly se zemí kolmý úhel. Tak zaujmete základní pozici.

Nyní použijte nohy jako kyvadlo a začněte přenášet váhu ze strany na stranu. Pokud je pro vás tento cvik příliš obtížný, můžete zařadit jednodušší variantu, při které jsou nohy pokrčeny v kolenou.

3. Zvedání pánve

Další cvik je zaměřen na rozvoj síly hýžďového svalstva, které patří k nejsilnějším svalům lidského těla. Proto je vhodné ke cviku přidat další zátěž. Provedení je velice jednoduché.

Položte se zády na podložku a pokrčte nohy v kolenou. Následně zvedněte pánev do takové výšky, aby se vaše záda srovnala se stehny do jedné přímky. V tomto bodě několik vteřin setrvejte a následně pánev opět spusťte na zem.

4. Tricepsové kliky

Poslední cvik použitý v tomto tréninku jsou klasické tricepsové kliky, které efektivně procvičí tricepsové svaly, které mají velice často tendenci k ochabnutí, čímž vzniká nechtěná povislá kůže v oblasti paží. Sedněte si na lavičku a zapřete se o ni rukama podél boků.

Nohy jsou pokrčené, chodidla jsou celou plochou přitisknutá na zem. Poté sesedněte a začněte pomalu a kontrolovaně ohýbat ruce v loktech a klesejte, co nejníže budete moci. Následně tělo opět vytlačte do základní polohy, ve které máte paže téměř propnuté.

Pro každý cvik použijte počet 12 opakování s tím, že jeden cvik plynule navazuje na další. Po odcvičení všech čtyř cviků následuje minutová pauza. Po uplynutí odpočinkové pauzy začíná další okruh se všemi cviky. Snažte se odcvičit alespoň 5 okruhů.

Zajímají vás tréninková videa? Ta nejlepší naleznete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám